Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Reset
Reset

Jadłospis 06.05.2024- 10.05.2024

  Menu

Poniedziałek

06.05.2024

                      Śniadanie

  1. Płatki kukurydziane na mleku (1,7)-100-150ml – grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty(7)-25gser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Polędwica z indyka-30g- mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,kiełki,herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Gruszka-100g,orzechy nerkowca

 

                  Obiad

1 .Gulasz wieprzowy-80-90g-szynka wieprzowa,cebula,czosnek,olej rzepakowy,sól,papryka mielona.

  1. Kasza jęczmienna pęczak(1)-50g
  2. Jabłko-100g
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa kalafiorowa z prażonym słonecznikiem(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kalafior mrożony,nać pietruszki,koper,sól,lubczyk,ziele ang.liść laurowy,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),słonecznik.

WTOREK

07.05.2024r.

 

                      Śniadanie

  1. Kawa Inka na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem-40g-- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka,rzodkiewka,szczypior
  4. Polędwica z indyka-20g- mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  5. Sałata,pomidor,ogórek,papryka,kiełki.

 

 

                 II Śniadanie

  1. Banan-100g,wafle ryżowe/kukurydziane-1szt-ryż biały,brązowy,sól himalajska/grys kukurydziany

 

 

                   Obiad

  1. Zraz mielony drobiowy(3)-80-90g- filet z kurczaka,jajka,cebula,czosnek,olej rzepakowy.
  2. Ziemniaki-110g
  3. Buraczki czerwone-50g-burak czerwony,cebula szalotka,szczypior,cytryna,oliwa z oliwek
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa fasolowa(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,fasola biała,czosnek,nać pietruszki,koper,sól,,ziele ang.liść laurowy,majeranek,.

 

 

ŚRODA

08.05.2024r.

 

                         Śniadanie

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ 500/orkiszowa,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Schab pieczony-30g- schab b/kości,papryka mielona,pieprz,sól,majeranek,czosnek,olej rzepakowy.
  4. Sałata,pomidor,ogórek,papryka,rzodkiewka,dżem morelowy(morela,pektyna).

 

                   II Śniadanie

  1. Mus owocowy-100g-przecier z jabłek,bananów,truskawek,soki z zagęszczonych soków z marchwi i jabłek,witaminaE

               

                   Obiad

  1. Kopytka z omastą-(1,3)-100-150g ziemniaki,mąka pszenna typ500,jajka,sól,olej rzepakowy,cebula.
  2. Ogórek małosolny-40g-ogórek,koper,sól,chrzan.
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Krem z warzyw z grzankami-(1,9)-150-200ml bukiet warzyw(marchew,seler,por,pietruszka,kalafior,brokuł),kapusta biała,ziemniaki,sól,lubczyk,kurkuma,nać pietruszki,koper,,ziele ang.liść laurowy,grzanki(mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy).

CZWARTEK

09.05.2024r.

 

                      Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,7)-100-150ml –pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta rybna(4)-20g- Szprot w sosie pomidorowym M&K/Seko-szprot,sos pomidorowy(woda,koncentrat pomidorowy,cukier,ocet spirytusowy,olej rzepakowy,sól,skrobia ziemniaczana,cebula suszona,seler susziony,pietruszka suszona,pieprz czarny,aromaty,cynamon mielony
  4. Jajko na twardo-25g

5.Sałata,pomidor,ogórki,papryka,szczypior,herbata rooibos.

 

                II Śniadanie

  1. mieszanka studencka(5) -40g- orzechy arachidowe,nerkowca,laskowe,migdały,rodzynki

 

 

                  Obiad

  1. Pałka z kurczaka-110g.
  2. Ziemniaki-110g
  3. Marchew z groszkiem (7)-50g-marchew z groszkiem- mieszanka mrożona,masło82%)(śmietanka z mleka)
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  5. Rosół z makaronem(1,9) -150-200ml –kurczak zagrodowy,skrzydło ,szyja indycza,szponder wołowy,sól,pieprz,kurkuma,nać pietruszki,koper,ziele ang.liść laurowy,makaron(mąka semolina).

 

 

PIĄTEK

10.05.2024r.

 

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (1,7)-100-150ml –kukurydza, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasztet”przedszkolny”-40g-mięso i warzywa z rosołu z pop.dnia,watróbka drobiowa,jajka,sól,pieprz,majeranek,gałka muszkatałowa,pomidory suszone(pomidory suszone59,3%,olej słonecznikowy30,59%,oliwa z oliwek,sól,bazylia,oregano,czosnek w proszku,ocet balsamiczny,regulator kwasowosci;kwas cytrynowy,przeciwutleniacz;kwas askorbinowy)
  4. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek kiszony(ogórek,koper,sól),papryka.

 

                II Śniadanie

  1. Koktajl z maślanki(7)-jagoda,banan,maślanka(maślanka( mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych)

 

 

                 Obiad

  1. Trapezy rybne w cieście(1,4)-70-80g – filet z mintaja,panier(mąka pszenna,woda,drożdże,,sól,olej rzepakowy,mąka ryżowa,skrobia ryżowa,proszek do pieczenia(subst.spulchniajace;difosforany,weglan sodu,skrobia pszenna),gorczyca,,cukier,sól,serwatka w proszku)
  2. Ziemniaki-110g
  3. Mizeria z ogórków(7)-50g-ogórek świeży,jogurt(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis),szczypior,sól.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Krupnik z kaszą pęczak(1,9) -150-200ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kasza jeczmienna pęczak,

czosnek,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,lubczyk,ziele ang.liść laurowy.

 

*  Zamienniki dla dzieci z alergią                                       

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-05-06 13:13:04
Ilość wyświetleń: 4176
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej