Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Reset
Reset

Jadłospis 20.05.2024- 24.05.2024

  Menu

Poniedziałek

20.05.2024

                      Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,7)-100-150ml –– pszenica durum,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser twarogowy(7)-10g- twaróg,śmietanka pasteryzowana,sól
  4. Sztuka mięsa z masarskiego straganu(Nik Pol)--25g- szynka wieprzowa,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwująca:azotyn sodu
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Jabłko-100g
  2. Biszkopty(1,3)-1szt - mąka pszenna,masa jajowa pasteryzowana,maltitol,emulgatory:E 471 E 475,E47

 

                 Obiad

  1. Gulasz drobiowy-90g- filet z kurczaka,cebula,czosnek,olej rzepakowy,sól,pieprz,papryka mielona.
  2. Kasza bulgur(1)-50g-pszenica durum
  3. Ogórek małosolny-30g-ogórek,koper,chrzan,sól
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Barszcz biały(9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler)ziemniaki,kapusta biała,cytryna,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,lubczyk,ziele ang.liść laurowy,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

WTOREK

21.05.2024r.

                      Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z fasoli białej-30g-fasola biala,pomidorty suszone( pomidory suszone59,3%,olej słonecznikowy30,59%,oliwa z oliwek,sól,bazylia,oregano,czosnek w proszku,ocet balsamiczny,regulator kwasowosci;kwas cytrynowy,przeciwutleniacz;kwas askorbinowy),papryka mielona,pieprz,sól.
  4. Sztuka mięsa z masarskiego straganu(Nik Pol)--20g- szynka wieprzowa,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwująca:azotyn sodu
  5. Sałata,pomidor,ogórek,papryka,rzodkiewka,szczypior

 

                 II Śniadanie

 

  1. Kiwi-1/2szt
  2. Herbatnik Petit beure(1,7)-1szt--mąka pszenna,cukier,tłuszcz roślinny(palmowy,częściowo utwardzony palmowy),syrop cukru inwertowanego,serwatka w proszku(z mleka,skrobia,emulgator(lecytyna sojowa),sól,substancje spulchniające (E 450,E 500,E 503),aromat.

 

 

                   Obiad

  1. Kluski leniwe z twarogiem(1,7)/* kluski bez twarogu(1,3)-90-100g- Ziemniaki,twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii ),olej rzepakowy,maka pszenna typ500,masło 82%(śmietanka z mleka)
  2. Surówka z marchewki i jabłka-50g
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa ogórkowa(9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,ogórki kiszone(ogórek,koper,sól,chrzan),nać pietruszki,koper,sól,pieprz,kolendra,,ziele ang.liść laurowy,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

ŚRODA

22.05.2024r.

                         Śniadanie

  1. Zacierki na mleku (1,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550/orkiszowa typ700,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Jajko na twardo-25g
  4. Sałata,pomidor,ogórek,papryka,szczypior,majonez(7)- olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet,musztarda (woda, gorczyca,ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat), cukier,sól,przyprawy,przeciwutleniacz(e385),regulator kwasowości(kwas cytrynowy).

 

                  II Śniadanie

  1. Cripsy jabłkowe-12g-szuszone kostki jabłek

                  Obiad

  1. Kotlet schabowy(1,3,7)-70-80g-schab b/kości,maka pszenna typ550/orkiszowa typ750,jajka,olej rzepakowy,

bułka tarta (mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy),sól,pieprz.  

  1. Ziemniaki-110g
  2. Surówka z młodej białej kapusty-40g-kapusta biala,marchew,szczypior,sól,sos vinegret(miód,oliwa z oliwek,cytryna,

musztarda(woda,gorczyca biała i czarna(w tym gorczyca biała-14%),ocet spirytusowy,cukier,sól,przyprawy,estragon,barwnik:kurkumina).

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  2. Zupa brokułowa z grzankami(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),brokuł,ziemniaki,sól, pieprz,kurkuma,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),nać pietruszki,koper,ziele ang,liść laurowy,grzanki - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy .

CZWARTEK

23.05.2024r.


Śniadanie

  1. Kulki czekoladowe na mleku (1,7)-100-150ml – mąka pełnoziarnista(pszenna,ryżowa)czekolada w proszku(nierafinowany cukier trzcinowy,kakao),syrop glukozowy,mąka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,melasa trzcinowa,sól morska,cynamon,aroma,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Klops wieprzowo-drobiowy(7)-30g- szynka wieprzowa,filet z kurczaka,jajka,cebula,czosnek,olej rzepakowy,sól,pieprz,Kolendra,

majeranek,papryka mielona.

  1. Sałata,pomidor,ogórki,papryka,szczypior,herbata rooibos.

 

                II Śniadanie

  1. Jaglanka z musem truskawkowym(1,7)-100-150ml- mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),kasza jaglana,banan,truskawka mrożona

 

 

                  Obiad

  1. Wątróbka drobiowa w sosie pomidorowym-100g-wątróbka z indyka,cebula,olej rzepakowy,koncentrat pomidorowy(pomidory28%,),passata pomidorowa(pomidory,sól),pieprz).
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z selera,marchwi,jabłka,pora(7)-50g-marchew,seler,por,jabłko,majonez(olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet,musztarda (woda, gorczyca,ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat), cukier,sól,przyprawy,przeciwutleniacz(e385),regulator kwasowości(kwas cytrynowy),

 jogurt(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis).

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód

5.Zupa grochowa(9) -150-200ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,groch,nać pietruszki,koper,,pieprz,

majeranek,lubczyk,ziele ang.liść laurowy,

 

PIĄTEK

24.05.2024r.

                      Śniadanie

  1. Kakao na mleku 1,(7)-100-150ml –kakao o obn.zaw.tłuszczu 10-12%, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Parówki Tarczyński drobioweNaturalnie-50g -mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. 4. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,keczup(przecier pomidorowy66%,cukier,ocet spirytusowy,sól,aromaty naturaln)e.

 

 

                II Śniadanie

  1. Paluch drożdżowy(1)-30g- mąka pszenna typ500,drożdże,cukier,olej rzepakowy,
  2. herbata –melisa z gruszką-100ml

 

 

                  Obiad

  1. Paluszki rybne(1,4)-70-80g filet z mintaja 53%,panier sypki(mąka pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól,  /* schab pieczony-60g
  2. Ziemniaki-110g
  3. Buraczki czerwone z jabłkiem-50g-burak czerwony,szczypior,jabłko,cebula szalotka,cytryna,oliwa z oliwek
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z ryżem(1,9) -150-200ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż biały,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),psssata pomidorowa(pomidory,sól),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,
*  Zamienniki dla dzieci z alergią              

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-05-17 14:42:18
Ilość wyświetleń: 4258
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej