Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 27.10-31.10.2025

  Menu

poniedziałek

27.10.2025

         

 

         

 

                      Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml –ryż biały, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty gouda(7)-20 g-ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Polędwica sopocka (Nik Pol)-25g- szynka wieprzowa,sól,przyprawy,naturalne,cukier,substancja konserwujaca:azotyn sodu,naturalna osłonka wieprzowa
  5. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka,
  6. Herbata malinowa 100 ml

            

                               II Śniadanie

  1. Wafle ryżowe w polewie malinowej-10 g ( 7) ryż(brązowy, biały),polewa malinowa-,nieutwardzone tłuszcze roślinne (palmowy, shea) , cukier,substancje słodzące:maltitole,serwatka w proszku (z mleka),malina liofilizowana, emulgator: lecytyny(z soi), sól, aromaty.
  2. Melon 100 g 

 

                 Obiad

  1. Placki ziemniaczane z kleksem jogurtu(1,3,7)-100-150g -ziemniaki,mąka pszenna typ500,jajka,cebula,czosnek,sól,olej rzepakowy,jogurt naturalny(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.
  2. Surówka z marchewki i jabłka-80g-marchewka,jabłko,kukurydza (kukurydza,woda,sól)
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód

3 Zupa buraczkowa (1,7, 9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por ,seler),ziemniaki , buraczki   ,nać pietruszki, koper ,sól, pieprz, ,ziele ang, liść laurowy, majeranek, śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda)

 

              

                 

   

 

                    

 

          

                  

            

      

 

        

 

                    

 

                       

 

                 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

28.10.2025 r.

 

 

 

                  

               Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml –żyto, cykoria, jęczmień ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier,miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Serek śmietankowy kanapkowy „ Twój smak” z rzodkiewką i szczypiorkiem – 20 g - ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy) , rzodkiewka, szczypiorek
  4. Polędwica sopocka (Nik Pol)-25g- szynka wieprzowa,sól,przyprawy,naturalne,cukier,substancja konserwujaca:azotyn sodu,naturalna osłonka wieprzowa
  5. Sałata, pomidor, ogórek ,rzodkiewka,
  6. Herbata owocowa 100 ml

 

            

              II Śniadanie

1.Mandarynka 1 sztuka

  1. Herbatniki holenderskie Półsłodkie SAN- 1 sztuka ( 1) - mąka pszenna, olej palmowy, cukier, substancje spulchniające ( węglany amonu, difosforany, pirosiarczyn sodu), syrop glukozowo- fruktozowy, aromaty,

 

                Obiad

1.Spaghetti Bolognese-  120 g - ( 1)  Szynka wieprzowa, karkówka, cebula, czosnek ,olej rzepakowy, makaron(mąka semolina),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory, sól), zioła prowansalskie

  1. Gruszka ½ sztuki
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa fasolowa (1,7, 9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por ,seler),ziemniaki , fasola biała Jaś ,nać pietruszki, koper ,sól, pieprz, ,ziele ang, liść laurowy, majeranek, kiełbaska swojska z cielęciną ( mięso wieprzowe, mięso cielęce, sól, przyprawy i ich ekstrakty,m, substancja konserwująca azotyn sodu)

 

             

                   

 

             

            

 

                  

 

 

    

 

 

 

 

            

 

 

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

29.10.2025

 

                       

                    

                

                         Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,3,7)-100-150ml – pszenica , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Szynka z Bobrownik(Nik Pol)-25g- szynka wieprzowa,sól,przyprawy,naturalne,cukier,substancja konserwujaca:azotyn sodu,naturalna osłonka wieprzowa
  4. ogórek, pomidor, papryka
  5. Dżem truskawkowy o obniż zaw. cukru ( truskawka, pektyna)
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                   II Śniadanie

  1. Krążki orkiszowe-(1) – 10 g - mąka orkiszowa99,8%,sól morska

2.Jabłko ½

 

                   Obiad

  1. Udko z kurczaka pieczone/ gotowane – 100 g – mięso drobiowe z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka czerwona, zioła prowansalskie
  2. Ziemniaki-110g
  3. Mizeria z ogórków ( 1) – ogórek świeży, sól, pieprz, jogurt naturalny(7)-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Rosół z makaronem ( 9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por, seler),makaron ( mąka, semolina) czosnek, sól, pietruszka korzeń, seler korzeń, por, pieprz, pietruszka nać, koper, cebula, marchewka , liść laurowy, ziele angielskie

              

            

                                  

            

                       

 

              

 

                       

 

              

 

              

                  

                     

 

                      

 

                 

                 

 

  

 

                       

 

                                 

               

 

 

                    

 

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

30.10.2025

 

                  

                   

 

                      Śniadanie

1 Płatki kukurydziane na mleku (1,3,7)-100-150ml – grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  2. Pasztet „przedszkolny”- wyrób własny – 30 g – mięso z rosołu, warzywa z rosołu, jajka, wątróbka, sól, pieprz, cebula,
  3. Ser żółty gouda(7)-25 g-ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. 5. ogórek, pomidor, rzodkiewka, papryka herbata
  5. Herbata owocowa 100 ml

 

         II Śniadanie

 

  1. Kasza manna z musem malinowym, 150 g ( 1,7) –maliny, kasza manna ( pszenica), mleko 2 % UHT,banan, miód /* mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

 

 

                  Obiad

1 . Paluszki rybne(1,4)-70-80g-filet z mintaja 53%,panier sypki(mąka pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól,

  1. Ziemniaki-110g
  2. Surówka z białej kapusty 80 g – kapusta, marchewka, cebula, sól, koperek, olej rzepakpowy
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa kalafiorowa (1,7, 9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por ,seler),ziemniaki , kalafior ,nać pietruszki, koper ,sól, pieprz, ,ziele ang, liść laurowy, , śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda)

 

 

 

                   

                   

 

                 

          

            

 

 

 

 

                 

 

            

 

                    

           

               

 

                 

 

 

 

            

 

                 

 

          

 

 

 

                    

 

         

                 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

31.10.2025

         

               

 

                     

                      Śniadanie

  1. Płatki owsiane na mleku (1,7)-100-150m- owies , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 25 g (3)- jajka, majonez ( olej roślinny, żółtko jaja, ocet, sól), szczypiorek, sól, pieprz
  4. Szynka z Bobrownik(Nik Pol)-25g- szynka wieprzowa,sól,przyprawy,naturalne,cukier,substancja konserwujaca:azotyn sodu,naturalna osłonka wieprzowa
  5. sałata, ogórki, papryka, pomidor, herbata

          

                II Śniadanie

  1. Kisiel wiśniowy 120 g – wiśnia mrożona, skrobia ziemniaczana, cukier/ miód
  2. Chrupka kukurydziana pałka – 1 sztuka- grys kukurydziany

 

 

                  Obiad

  1. Kurczak w sosie śmietankowym 100 g – ( 1,7) – mięso z piersi kurczaka, marchewka, cebula, sól, pieprz, lubczyk, papryka słodka mielona, mąka pszenna typ 500,  śmietana 18% ( śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miąższ z kokosa 75%, woda)
  2. Kasza kus-kus ( 1) 50 g – pszenica  
  3. Warzywa na parze 50 g – marchewka, brokuł, kalafior
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa ogórkowa (1,7, 9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por ,seler),ziemniaki , ogórki kiszone ( koper, chrzan, sól) ,nać pietruszki, koper ,sól, pieprz, ,ziele ang ,mleczko kokosowe ( miąższ kokosowy 75% woda)

 

 

 

       

                

 

          

               

 

 

     

 

 

 

                     

 

 

 

                 

                    

 

                   

 

 

    

                      

             

 

 

 

 

 

             

 

 

                 

 

 

 

                 

 

               

 

 

     

 

            

 

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-10-24 12:57:08
Ilość wyświetleń: 9610
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej