Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 25.08-29.08.2025

  Menu

poniedziałek

25.08.2025

         

 

                   

            

         

 

                    

 

                        Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso-pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Wieprzowina z pieca (NIK POL)-25 g mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  4. Ser żółty Gouda (7) 15 g mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna ,stabilizator; chlorek wapnia
  5. Sałata ,pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek , kiełki rzodkiewki

                 II Śniadanie

  1. Mus owocowy 120 g – pomarańcz, jabłko

                 Obiad

  1. Pulpeciki w sosie pomidorowym (1 )-90g-szynka wieprzowa, jajka, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz, passata pomidorowa (pomidoryu, sól) , koncentrat pomidorowy ( pomidory 28%) , mąka pszenna typ 550,
  2. Kasza bulgur – 50 g ( 1)- pszenica
  3. Sałatka z ogórka kiszonego, papryki i czerwonej cebulki 50 g - ogórki kiszone ( ogórki, koper, chrzan, sól) , papryka czerwona, cebula czerwona, olej rzepakowy, koperek, sól, pieprz
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  5. 5. Zupa buraczkowa ( 9) -150-200ml - mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, , buraki czerwone, śmietana 18%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska).,nać pietruszki, koper,sól,, pieprz

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

26.08.2025 r.

 

                  Śniadanie

1 Kasza manna na mleku (1,7)-100-150ml pszenica,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier.

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  2. Kiełbaska krakowska sucha (d-3)- 25 g-mieso wieprzowe,skórki wieprzowe,sól,maka ziemniaczana,,błonnik
  3. . Ser żółty Gouda (7) 15 g mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna ,stabilizator; chlorek wapnia
  4. Sałata,pomidor,ogórek ,rzodkiewka, papryka kolorowa kiełki rzodkiewki,

                   II Śniadanie

  1. Ciasto „marchewkowe”(1,3,7)-40g- marchewka, mąka pszenna typ500,jajkamleko 2 % UHT /*,mleko owsiane(woda ,owies(12%),olej słonecznikowy ,sól morska),masło82% (śmietanka mleka)/*olej rzepakowy, cukier ,kakao, soda/proszek do pieczenia
  2. Lemoniada 150 ml – woda, cytryna, miód /* lemoniada truskawkowa

                   Obiad

  1. Potrawka z piersi kurczaka w sosie śmietankowym ( 1,7)- mięso z piersi kurczaka, cebula, czosnek, marchewka, sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk, śmietana 18 % ( śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda)
  2. Ryż paraboliczny – 50 g 
  3. Surówka z sałaty rzymskiej, pomidorków koktajlowych i szczypiorku z sosem winegret 50 g – sałata rzymska, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, cytryna, olej rzepakowy, sól, pieprz, miód /* bez cytryny
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  5. Ogórek kiszony-
  6. Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami (7, 9 )-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),fasolka szparagowa zielona, śmietana 18 % ( śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miżższ kokosowy 75% , woda) nać pietruszki,koper,,pieprz,,ziele ang.liść laurowy, ziemniaki

 

            

 

 

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

27.08.2025

 

                       

                

           

            

                     

 

 

                       

 

                                 

               

 

 

                    

 Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml . kakao o obn.zaw.tłuszczu 10-12%, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. 3. Jajecznica na masełku 60 g – ( 3,7)- jajka, masło 82 % ( śmietanka z mleka) , sól, pieprz /* Wieprzowina z pieca (NIK POL)- 25 g mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  4. Dżem truskawkowy ( truskawki, pektyna) – 10 g 
  5. Sałata, pomidor, papryka, ogórek , herbata owocowa 100 ml

                II Śniadanie

  1. Nektarynka 1 sztuka

 

                   Obiad

  1. Kopytka z omastą 120 g – ( 1,3)- ziemniaki, mąka pszenna typ 550, skrobia ziemniaczana, jajka, sól, olej rzepakowy, cebulka /* bez jajka
  2. Surówka z marchewki i jabłka ( 7)-– 50 g – marchew, jabłko, sól, pieprz, cytryna, jogurt naturalny (mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.) /* bez jogurty, olej rzepakowy
  3. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód

4 Żurek z jajkiem i białą kiełbaską (1,3,9)-150-200ml/25g mieszanka warzyw(marchew ,pietruszka, por ,seler),ziemniaki, żur(mąka żytnia ,sól, czosnek),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),jajko ,nać pietruszki, koper ,sól ,czosnek ,lubczyk ,papryka mielona, liść laurowy, ziele ang,, Kiełbasa biała z szynki(NIK POL)- szynka wieprzowa 93%,woda sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja zagęszczająca karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu, naturalna osłonka wieprzowa.

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

28.08.2025

 

                  

 

Śniadanie

1 Płatki jęczmienne na mleku (1,7)-100-150ml –jęczmień, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.

3 Kiełbaska krakowska sucha (d-3)- 20 g-mieso wieprzowe,skórki wieprzowe,sól,maka ziemniaczana,,błonnik

  1. Serek śmietankowy kanapkowy „Twój smak”( 7)- 20 g –( mleko pasteryzowane, śmietana, sól, białka mleka, )
  2. Sałata ,pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata owocowa 100 ml

                II Śniadanie

  1. Koktajl z kefiru i malin – ( 7)- 100 g - kefir- mleko, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych

 malina , cukier/ miód

                    Obiad

  1. Kotlet z piersi kurczaka panierowany (1,3,7 )-65-70g mięso z piersi kurczaka , ,jajko,mąka pszenna typ 550,,bułka tarta(mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy),sól, olej rzepakowy
  2. Ziemniaki 110 g 
  3. Mizeria z ogórków ( 7) 50 g- ogórki świeże, szczypiorek, sól, pieprz jogurt naturalny -mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis., /* bez jogurtu
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawk) , cukier/miód
  5. Krupnik(1,9) -150-200ml –szyja indycza , mieszanka warzyw(marchew, pietruszka ,por, seler),ziemniaki, kasza jęczmienna,, nać pietruszki, koper, sól, pieprz, ,ziele ang. liść laurowy,

 

 

            

 

                 

 

          

 

 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

29.08.2025

         

               

 

 

                 

                 

                      Śniadanie

  1. kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml –mąka pszenna semolina,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Schab pieczony 30 g – wyrób własny- mięso wieprzowe schab, olej rzepakowy, sól, pieprz , papryka słodka, zioła prowansalskie
  4. Dżem malinowy – malina pektyna
  5. Rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek, papryka , kiełki rzodkiewki

 

                II Śniadanie

  1. Bio chipsy jabłkowe suszone 10 g – jabłko
  2. Biszkopty(1,3)- 1 sztuka -mąka pszenna,masa jajowa pasteryzowana,maltitol,emulgatory:E 471 E 475,E47

 

 

                  Obiad

  1. Filet z miruny smażony -(1,3,4)-70-80g- filet z miruny ,jajka, sól, olej rzepakowy, mąka pszenna typ 550
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kapusty kiszonej 50 g – kapusta kiszona , cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) cukier/miód
  5. Zupa fasolowa (1,9) -150-200ml - mieszanka warzyw(marchew, pietruszka ,por, seler),ziemniaki, fasola biała , sól, pieprz, ,ziele ang .liść laurowy, pietruszka zielona, koperek, czosnek

 

 

 

 

 

               

 

 

     

 

            

 

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-08-25 10:52:41
Ilość wyświetleń: 9013
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej