Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 23.06- 30.06.2025

  Menu

poniedziałek

23.06.2025

         

 

         

 

                

                      Śniadanie

  1. Kulki czekoladowe na mleku (1,7)-100-150ml – mąka pełnoziarnista(pszenna,ryżowa)czekolada w proszku(nierafinowany cukier trzcinowy,kakao),syrop glukozowy,mąka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,melasa trzcinowa,sól morska,cynamon,aromat. mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Serek twarogowy kanapkowy - (7)-15g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Krakowska sucha (Tarczyński)-(d-4,d-5)-15 g-- mięso z szynki wieprzowej,sól,przyprawy,ekstrat z aceroli,aromaty naturalne.Produkt może zawierać soję,gluten,mleko,orzechy,seler,gorczycę.
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,
  6. Herbata 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Truskawka świeża-100g,chrupka kukurydziana-1szt-grys kukurydziany

                   Obiad

 

  1. Klopsiki w sosie pieczeniowym 100-120 g ( 1,3) – mięso wieprzowe z szynki, jajka, cebula, mąka pszenna typ 500, sół, pieprz, papryka słodka,
  2. Kasza jęczmienna - 50 g – jęczmień
  3. Ogórek małosolny – 30 g – ogórki, koper, chrzan, sól
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Barszcz czerwony(9)-150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,buraki czerwone,śmietana 12 % ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),cytryna,

 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

24.06.2025 r.

 

               Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml –ryż biały ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Krakowska sucha(Tarczyński)-(d-4,d-5)-14g-- mięso z szynki wieprzowej,sól,przyprawy,ekstrat z aceroli,aromaty naturalne.Produkt może zawierać soję,gluten,mleko,orzechy,seler,gorczycę.
  4. Ser żółty-15g(7)- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,papryka,,dżem z owoców leśnych(malina,jagoda,pektyna).

 

                 II Śniadanie

  1. Mus owocowy 100 g 0 jabłko, banab/* gruszka

                     Obiad

  1. Placki ziemniaczane z kleksem jogurtu naturalnego 100-120 g ( 1,3,7)- ziemniaki, cebula, jajka, mąka pszenna typ 500,

jogurt naturalny (-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis).

  1. Surówka z marchewki i jabłka-60g-marchewka,jabłko,sól, pieprz, olej rzepakowy
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek, truskawki),cukier/miód

4 Zupa z soczewicy(1)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,soczewica czerwona,nać pietruszki,koper,pieprz,lubczyk,ziele ang

 

                      

 

               

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

25.06.2025

 

                       

                

           

            

 

                  

                    

 

                       

 

            

 

 

                      

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Parówka drobiowa(Naturalnie -Tarczyński)-80g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. 4. Sałata,ogórek,pomidor,keczup,musztarda

 

                   II Śniadanie

  1. Serek Danio- 130g (7) –( twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier, skrobia kukurydziana, naturalny aromat wanilinowy, sok zagęszczony z cytryny)

 

                   Obiad

 

  1. Kurczak w sosie słodko -kwaśnym-80-90g-filet z kurczaka,olej rzepakowy,cebula,czosnek,papryka czerwona,ananas,cytryna,

mieszanka warzyw(marchew,seler,por,pietruszka),pieprz,sól,koncentrat pomidorowy(pomidory28%).

  1. Ryż biały-50g
  2. Gruszka ½ sztuki
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  4. Zupa grochowa (1,9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,groch nać pietruszki,koper,sól,pieprz,kurkuma,ziele ang.liść laurowy,majeranek

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

26.06.2025

  1. Płatki jęczmienne na mleku (1,7)-100-150ml jęczmień , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty-15g(7)- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  4. Pasta z tuńczyka i serka śmietankowego – ( 4, 7) 20 g - Tuńczyk w oleju- Tuńczyk (ryba), olej sojowy, woda, sól spożywcza, serek śmietankowy (mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka) sól,pieprz
  5. sałata, ogórki, papryka, pomidor,
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki,
  2. Ciastko z morelą sante (1)-mąka pszenna,owsiana,olej słonecznikowy,daktyle,morele,ksylitol,błonnik kukurydziany,węglan sodu,aromaty,sól morska

 

                  Obiad

  1. Makaron z sosem mięsnym(1)-100g-karkówka b/kości,, szynka b/k, czosnek,pieprz,sól,majeranek,olej rzepakowy,makaron(mąka semolina),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól).
  2. Jabłko-100g
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa jarzynowa( 7,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),koper zielony,ziemniaki,nać pietruszki,sól,pieprz,lubczyk,ziele ang.liść laurowy, śmietana 12 % ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej ) /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

27.06.2025

         

               

 

 

                 

                  

          

 

 

 

 

    

                      Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,3,7)-100-150ml – pszenica , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Dżem truskawkowy 10 g – truskawka i pektyna
  4. Jajko na twardo(3)-20g
  5. 5. sałata, ogórek, pomidor, herbata 100 ml

 

         II Śniadanie

  1. Brzoskwinia 1 sztuka ,

 

                  Obiad

  1. Paluszki rybne-80g(1,4) - filet z mintaja 53%,panier sypki(mąka pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól,
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kapusty kiszonej 50 g – kapusta, marchewka, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z ryżem(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż paraboliczny,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól)śmietana 12 % ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej /* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

Poniedziałek 

30.06.2025 

  1. 1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Serek twarogowy kanapkowy (7)-20 g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Wieprzowina z pieca (NIK POL)-15 g - mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  5. 5. sałata, ogórek, pomidor,
  6. Herbata owocowa 100 ml

 

         II Śniadanie

  1. Chrupki bananowe-15g- kasza kukurydziana,mąka kukurydziana,inulina,banan liofilizowany.

 

 

                  Obiad

  1. Pierś z kurczaka w sosie śmietankowym 100 g – ( 1,7)- pierś z kurczaka, śmietana 12 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakteria fermentacji mlekowej)
  2. Ziemniaki-110g
  3. Buraczki czerwone- 40 g 
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa ogórkowa(9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,ogórki kiszone(ogórek,sól,koper,chrzan)-darowizna,nać pietruszki,koper,sól,,ziele ang.,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-06-23 10:43:26
Ilość wyświetleń: 8392
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej