Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 20.10-24.10.2025

  Menu

poniedziałek

20.10.2025

         

 

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (1,7)-100-150ml kukurydza ,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Krakowska pieczona (Nik pol) 20 g - szynka wieprzowa,sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja konserwujaca;azotyn sodu
  4. Ser żółty gouda (7) 20 g – mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. sałata, pomidor, ogórek,
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Mieszanka studencka-40g - orzechy arachidowe,nerkowca,laskowe,migdały,rodzynki /* BANAN

 

                   Obiad

  1. Racuchy z jabłkami i musem malinowym 150 g ( 1,3,7) – jabłka, cukier, mąka pszenna typ 500, jajka, mleko UHT 2 %, malina mrożona, banan, proszek do pieczenia /* mleko owsiane(woda,owies(12%)
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Krupnik z kaszą jęczmienną (1,9)-150-200 ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),kasza jęczmienna ziemniaki ,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,lubczyk,ziele ang.liść laurowy.

              

   

 

                    

 

          

                  

            

      

 

        

 

                    

 

                       

 

                 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

21.10.2025 r.

 

 

 

                  

             

                      Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml – Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Parówki tarczyński z fileta drobiowego naturalne 60 g - mięso z kurczaka, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. sałata, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, keczup
  5. Herbata malinowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Mus owocowy-100g- przecier z jabłek,bananów,truskawek,soki z zagęszczonych soków z marchwi i jabłek,witaminaE

 

                   Obiad

  1. Kotlecik mielony z pieca 70 g ( 3)- mięso wieprzowe z szynki, jajka, cebulka, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka słodka
  2. Ziemniaki 110 g 
  3. Buraczki czerwone z cebulką 50 g – burak czerwony, cebulka, olej rzepakowy, sól, pieprz, sok z cytryny
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa brokułowa (1,9)-150-200 ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),kasza jęczmienna ziemniaki ,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,lubczyk,ziele ang.liść laurowy.

              

            

            

 

                  

 

 

    

 

 

 

 

            

 

 

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

22.10.2025

 

                       

                    

                

                  

Śniadanie

  1. Płatki orkiszowe na mleku (1,7)-100-150ml orkisz ,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty gouda (7) 20 g – mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  4. 4. Krakowska pieczona (Nik pol) 20 g - szynka wieprzowa,sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja konserwujaca;azotyn sodu
  5. pomidor, ogórek, papryka,

 

                   II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki

2.krążki orkiszowe ( 1)- 5 g - mąka orkiszowa99,8%,sól morska

                 

 

 

                 Obiad                      

  1. Filet z piersi kurczaka w sosie pomidorowym 120 g – filet z piersi kurczaka, mąka pszenna typ 500, śmietana 18 %

 ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej), ) koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory, sól), sól, pieprz,  czosnek

  1. Kasza Bulgur-50g
  2. Pikle z ogórka kiszonego 40 g – ogórki, koper, chrzan, sól,
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa z soczewicy(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,soczewica czerwona,passata pomidorowa(pomidory,sól),koncentrat pomidoroowy(pomidory28%),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),nać pietruszki,koper,sól,czosnek,liść laurowy,ziele ang,,

                                  

            

                       

 

              

 

                       

 

              

 

              

                  

                     

 

                      

 

                 

                 

 

  

 

                       

 

                                 

               

 

 

                    

 

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

23.10.2025

 

                  

                   

                   

                   

 

                      Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml ryż, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska)
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta wegańska warzywna-15g -Pestki słonecznika30 %,woda,pomidory konserwowe19 %( pomidory,sól,regulator kwasowości:kwas cytrynowy),olej słonecznikowy,koncentrat pomidorowy8 %,cukier trzcinowy,koncentrat soku z cytryny,sól morska,przyprawy,ekstrakty przypraw,aromaty naturalne.Produkt bezglutenowy.Może zawierać soję, seler, gorczycę, sezam
  4. Jajko gotowane na twardo 25 g 
  5. 5. sałata, pomidor, ogórek, papryka

 

                II Śniadanie

  1. Soczek w kartoniku 200 ml – jabłko, brzoskwinia /* pomarańczowy
  2. Ciasteczka owsiane SANTE – 1 sztuka ( 1,7)- owies, płatki owsiane, mąka owsiana, tłuszcz palmowy, cukier trzcinowy, serwatka z mleka w proszku, syrop glukozowy, substancja spulchniająca soda oczyszczona, sól morska, aromaty /* chrupka kukurydziana

 

                  Obiad

  1. Gulasz z szynki 120 g ( 1)- mięso szynka wieprzowa, mąka pszenna typ 500, papryka słodka, sól, pieprz, olej rzepakowy, czosnek, cebula, marchewka
  2. Ryż paraboliczny 50 g 
  3. Fasolka szparagowa z masełkiem – 50 g ( 7)/* olej rzepakowy
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa jarzynowa(1,7,9) -150-200ml– mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),ziemniaki, śmietana 12% (śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),sól ,pieprz, ziele ang. liść laurowy, nać pietruszki, koper

 

            

 

 

 

 

                 

 

            

 

                    

           

               

 

                 

 

 

 

            

 

                 

 

          

 

 

 

                    

 

         

                 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

24.10.2025

         

               

 

                     

 

       

                      Śniadanie

  1. Płatki owsiane na mleku (1,3,7)-100-150ml –owies,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką 20 g ( 7)- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Filet pieczony z indyka(Nik Pol)-15g- filet z indyka 96%,sól,cukier,aromaty,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  5. Rzodkiewka, pomidor, ogórki, papryka.
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                II Śniadanie

  1. Gruszka ½ sztuki
  2. wafle kukurydziane o smaku pizzy-1 sztuka -grys kukurydziany,olej słonecznikowy,glukoza,warzyw asuszone(pomidor w prosazku,cebula,pietruszka-nać)sól,aromaty,regulator kwasowości;kwas cytrynowy

 

                  Obiad

  1. Filet z miruny smażony-(1,4,3)- 100 g /* gulasz wieprzowy -filet z miruny, mąka pszenna typ 500, ,jajko, pieprz ,sól ,olej rzepakowy
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kiszonej kapusty-80g- kapusta kiszona(kapusta ,marchew, sól),olej rzepakowy, ,cebula .
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z makaronem(1,7, 9 )-150-200ml- makaron ( mąka semolina) mieszanka warzyw(marchew, pietruszka ,por, seler),,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory, sól) śmietana 12% (śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

 

   

 

     

 

 

 

                     

 

 

 

                 

                    

 

                   

 

 

    

                      

             

 

 

 

 

 

             

 

 

                 

 

 

 

                 

 

               

 

 

     

 

            

 

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-10-17 11:03:54
Ilość wyświetleń: 9537
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej