Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 18.11.2024-22.11.2024

  Menu

Poniedziałek

18.11.2024

Śniadanie

  1. 1. Płatki żytnie na mleku (1,7)-100-150ml żyto,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. Pieczywo mieszane z masłem (1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty tarty-15g(7)- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  4. Lisówka sucha wieprzowa (Nik Pol)-25g- szynka wieprzowa, sól, przyprawy naturalne, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu.
  5. Sałata,ogórek.pomidor,rzodkiewka.

 

                        II Śniadanie

  1. Kiwi-1/2szt,herbatnik petit beure(1,7)/* herbatniki bio Ania-1szt--mąka pszenna,cukier,tłuszcz roślinny(palmowy,częściowo utwardzony palmowy),syrop cukru inwertowanego,serwatka w proszku(z mleka,skrobia,emulgator(lecytyna sojowa),sól,substancje spulchniające (E 450,E 500,E 503),aromat ./* bio mąka pszenna,bio cukier trzcinowy,bio tłuszcz kokosowy,sól

 

 

                           Obiad

  1. Bigos marchewkowy- 100g- Marchew, warzywa(pomidor, czerwona i zielona papryka, cebula, cukinia w zmiennych proporcjach), filet z kurczaka,cebula,czosnek,olej rzepakowy,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),pieprz,sól,kolendra.
  2. Ziemniaki-110g
  3. Jabłko-100g
  4. Napar owocowy-100-150ml- mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,
  5. Zupa ryżowa(1,9)-150-200ml-mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż paraboliczny,koperek,nać pietruszki,pieprz,sól,ziele ang,liść laurowy.

                   

WTOREK

19.11.2024r.

 

                      Śniadanie

  1. Płatki kukurydziane na mleku (1,7)-100-150ml- grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g -- mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Lisówka sucha wieprzowa (Nik Pol)-25g- szynka wieprzowa, sól, przyprawy naturalne, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu.
  4. Jajko na twardo(3)-25g
  5. Sałata,pomidor,papryka,rzodkiewka,ogórek,rukola,dżem truskawkowy(truskawka,pektyna)

 

                 II Śniadanie

  1. Jogurt”Bakuś”-(7)-100g- mleko pasteryzowane, cukier,jagody,koncentraty:z marchwi,aronii,winogron,sok cytrynowy, naturalny aromat,karoten, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).

 

                   Obiad

  1. Kopytka z omastą(1,3)-100-150g-mąka pszenna typ550,jajka,ziemniaki,sól,olej rzepakowy,cebula
  2. Buraczki czerwone-50g-burak czerwony,cytryna,oliwa z oliwek,szczypior/cebula szalotka
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa fasolowa(1,9)-150-200ml-mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,fasola biała,koperek,nać pietruszki,pieprz,sól,majeranek,czosnek.

                    

                

ŚRODA

20.11.2024r.

                         Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml- Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone, mlekoUht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Parówki Tarczyński Naturalnie-60g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek,keczup(przecier pomidorowy66%,cukier,ocet spirytusowy,sól,aromaty naturalne)

 

 

                   II Śniadanie

  1. Kasza jaglana z musem jagodowym(1,7)-100-150g- proso-pszenica, mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),banan,jagoda mrożona.

   

 

                    Obiad

  1. Wątróbka indycza w sosie pomidorowym-(1)-90g –Wątróbka z indyka,cebula,czosnek,olej rzepakowy,sól,pieprz,kurkuma,passata pomidorowa(pomidory,sól),mąka pszenna typ550.
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kiszonej kapusty-50g-kapusta kiszona(kapusta,marchew,sól),szczypior,cebula,oliwa z oliwek/olej rzepakowy,cukier
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,
  5. Zupa jarzynowa(9)-150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),ziemniaki,kapusta biała,pieprz,sól, kurkuma,ziele ang,liść laurowy,koper,pietruszka zielona,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

CZWARTEK

21.11.2024r.

 

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (1,3,7)-100-150ml –kukurydza,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser twarogowy(7)-15g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Pasta mięsno-jarzynowa-15g- kurczak tuszka,marchew,cebula,pomidory suszone(pomidory suszone,olej słonecznikowy,oliwa z oliwek,sól,bazylia,oregano,czosnek w proszku,ocet balsamiczny,regulator kwasowosci;kwas cytrynowy,przeciwutleniacz;kwas askorbinowy
  5. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek,szczypior,rukola.

 

                 II Śniadanie

  1. Chrupki bananowe-15g- kasza kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.

              

                            Obiad

  1. Zapiekanka makaronowa(1,7)-100g-makaron(mąka semolina),piecówka z bobrownik (mięso wieprzowe, sól, przyprawy naturalne, cukier, substancja zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: azotyn sodu, kultury startowe bakterii),ser mozzarela(mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),tymianek,zioła prowansalskie.
  2. 2. Pikle ogórka świeżego,topinambur-30g
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,woda
  4. Zupa nylonowa (1,9) -150-200ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kasza manna(pszenica),

pieprz,sól,czosnek,,ziele ang,liść laurowypietruszka zielona,koper.

               

PIĄTEK

22.11.2024r.

                      Śniadanie

 

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Filet pieczony z kurczaka-30g- filet z kurczaka,papryka mielona,kolendra,pieprz,sól,czosnek,olej rzepakowy.
  4. 4. Sałata,rzodkiewka,pomidor,ogórek,dżem brzoskwiniowy(brzoskwinia,pektyna).

 

 

                II Śniadanie

  1. Babeczki dyniowe/bananowe(1,3,7)-40g- pulpa dyniowa/banan,jajka,maka pszenna typ550,proszek do pieczenia,cukier,olej rzepakowy.
  2. Napar cytrynowy z imbirem-100-150ml- cytryna,imbir,miód

 

 

                  Obiad

 

  1. Filet z pstrąga pieczony(1,4)-70g- filet z pstrąga,mąka pszenna typ550/mąka kukurydziana,jajka,sól
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka „Colesław”-50g -kapusta biała,marchew,chrzan tarty,jogurt naturalny(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis) / majonez(olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet ,musztarda

(woda,gorczyca,ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat),cukier,sól,przyprawy,przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA),regulator kwasowości (kwas cytrynowy) .

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia pestek,truskawki),cukier/miód
  2. Zupa ogórkowa(9)-150-200ml-mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,ogórki kiszone(ogórek,sól,koper,chrzan),koperek,nać pietruszki,pieprz,sól,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

                    

                                                                                                                                                  

*  Zamienniki dla dzieci z alergią

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-11-18 08:12:52
Ilość wyświetleń: 5714
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej