Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 16.06-20.06.2025

  Menu

poniedziałek

16.06.2025

                 

1.Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso-pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. 3. Polędwica sopocka(NIK Pol) 25 g -schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  3. Ser żółty(7) 20 g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,roszponka,
  5. Herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Bułeczki drożdżówka z twarogiem - wyrób własny- ( 1,3,7)- 120 g - drożdże świeże, mąka pszenna typ 500, jajka, masło 83% ( śmietanka z mleka), truskawki , mleko 2% Uht, cukier, cukier waniliowy,

 /* drożdżówka z truskawką – wyrób własny 120 g – drożdże, cukier,  mąka pszenna typ 500, mleko owsiane(woda, owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska), olej rzepakowy, truskawki,

  1. Sok bobo frut-100ml

 

                 Obiad

  1. Potrawka z piersi kurczaka w sosie śmietankowym 80-90 g ( 7) – filet z piersi kurczaka, papryka mielona, sól, czosnek, olej rzepakowy, śmietana 18 %, /* mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).
  2. Kasza kuskus 50g-(1) pszenica
  3. Buraczki czerwone-50g- burak czerwony,cebula,szczypior,olej rezepakowy,cytryna
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa kalafiorowa ( 9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, kalafior mrożony ,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,ziele ang.liść laurowy., śmietana 12 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii ,/* mleczko  kokosowe(miąższ kokooswy75%,woda)

 

            

 

         

 

                

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

17.06.2025 r.

 

                      Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –kakao o obn.,zaw.tłuszczu-10-12%,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Serek śmietankowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30 g (7)- ser twarogowy(mleko pasteryzowane, śmietana, sól, białko) szczypiorek, rzodkiewka
  4. Polędwica sopocka(NIK Pol)- 25 g -schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu
  5. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka,
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

 

                 II Śniadanie

  1. Truskawki świeże 100 g 
  2. Petit beure(1,7)-mąka pszenna,cukier,tłuszcz roślinny(palmowy,częściowo utwardzony palmowy),syrop cukru inwertowanego,serwatka w proszku(z mleka,skrobia,emulgator(lecytyna sojowa),sól,substancje spulchniające (E 450,E 500,E 503),aromat.

                   Obiad

 

  1. Pałka kurczaka gotowana/pieczona-100g
  2. Ziemniaki-110g
  3. Mizeria (7)-50g – ogórek świeży, koperek, jogurt naturalny
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Rosół z makaronem(1,9) -150-200ml –kurczak,skrzydło indyka,szponder wołowy,marchew,por,seler,cebula,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,lubczyk,makaron(semolina).

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

18.06.2025

 

                         Śniadanie

1.Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml ryż, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska)

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. Pasztet”przedszkolny”(9)-30g- mięso rosołowe z poprz.dnia,cebula,wątróbka drobiowa,olej rzepakowy,sól,pieprz
  3. Dżem porzeczkowy 10 g – porzeczka pektyna
  4. Sałata,pomidor,ogórki,papryka,
  5. Herbata rooibos 100 ml

                

            II Śniadanie

  1. 1. Koktajl z kefiru (7)-100-150ml – kefir (mleko, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych )- banan,truskawka mrożona

                   Obiad

  1. Polędwica z mintaja 100 g (1,3,)- ryba mintaj, jajka, olej rzepakowy, mąka pszenna typ 500, sól, pieprz
  2. Ziemniaki 110 g 
  3. Surówka „Colesław”-50g -kapusta biała,marchew,chrzan tarty,jogurt naturalny(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis) / majonez(olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet ,musztarda

(woda,gorczyca,ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat),cukier,sól,przyprawy,przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA),regulator kwasowości (kwas cytrynowy) .

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,woda mineralna
  2. Krupnik(1,9) -150-200ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kasza jęczmienna,,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,lubczyk,ziele ang.liść laurowy,

 

            

 

                  

                    

 

                       

 

            

 

 

                      

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

piątek

20.06.2025

 

1.Kulki czekoladowe na mleku (1,7)-100-150ml – mąka pełnoziarnista(pszenna,ryżowa)czekolada w proszku(nierafinowany cukier trzcinowy,kakao),syrop glukozowy,mąka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,melasa trzcinowa,sól morska,cynamon,aromat. mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  2. Jajecznica na masełku 50 g (3,7)– jajka, masło 82% śmietanka z mleka, sól, pieprz szczypiorek /* Polędwica sopocka(NIK Pol)- 25 g -schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu
  3. 4. Dżem truskawkowy 10 g – truskawka pektyna
  4. Pomidor, ogórek, papryka czerwona i żółta

 

                II Śniadanie

  1. Mus owocowy 100 g – banan, mango, jabłko

 

                  Obiad

  1. Makaron z twarogiem i musem truskawkowym 120 g – ( 1,7)makaron ( mąka semolina), ser twarogowy(mleko pasteryzowane, śmietana, sól, białko), truskawki, banan, miód,
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód

3 Zupa z soczewicy(1)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,soczewica czerwona,nać pietruszki,koper,pieprz,lubczyk,ziele ang

                 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

 

         

               

 

 

                 

                  

          

 

 

 

 

    

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-06-16 08:44:54
Ilość wyświetleń: 8243
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej