Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 15.12-19.12.2025

  Menu

poniedziałek

15.12.2025

  

                    

 

         

 

                     

                      Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.

3.Wędlina- szynka wiejska (Nik pol)20 g - szynka wieprzowa,sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja konserwujaca;azotyn sodu

  1. Dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru ( truskawka, pektyna) 10 g 
  2. Sałata, pomidor, ogórek, papryka
  3. Herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Chrupki bananowe-40g- kasza kukurydziana 77%,maka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe3%,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.

                 Obiad

  1. Filet z piersi kurczaka w sosie śmietankowo- warzywnym -120 g ( 7) – mięso z piersi kurczaka, marchewka, pietruszka, por, cebula, sól, pieprz, papryka słodka mielona, Śmietana 18 %-(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej) mąka pszenna typ 550/* mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).
  2. Gruszka ½
  3. Kasza bulgur 50 g – pszenica
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa buraczkowa ( 9) -150-200ml - mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, cebula, czosnek, buraki czerwone, nać pietruszki, koper,sól,, pieprz, sól, mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75 %)

 

 

        

 

                    

                       

 

                 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

16.12.2025 r.

 

               Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,3,7)-100-150ml – kakao o obniżonej zawartości tłuszczu,,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Jajecznica na masełku 50 g – ( 3,7)- jajka, masło 83% ( śmietanka z mleka) sól, pieprz /* Krakowska sucha(Tarczyński)-(d-4,d-5)-14g-- mięso z szynki wieprzowej,sól,przyprawy,ekstrat z aceroli,aromaty naturalne.Produkt może zawierać soję,gluten,mleko,orzechy,seler,gorczycę.
  4. Dżem truskawkowy 10 g – pektyna truskawka
  5. Sałata, pomidor, ogórek,, papryka, szczypior

 

                 II Śniadanie

  1. Gruszka ½
  2. Petit beure(1,7) 1 sztuka -mąka pszenna,cukier,tłuszcz roślinny(palmowy,częściowo utwardzony palmowy),syrop cukru inwertowanego,serwatka w proszku(z mleka,skrobia,emulgator(lecytyna sojowa),sól,substancje spulchniające (E 450,E 500,E 503),aromat.

                     Obiad

  1. Kotlet pożarski z pieca 70 g – ( 3)- mięso z piersi kurczaka, cebula, jajka, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek,
  2. Ziemniaki 110 g 
  3. Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy 80 g – kapusta pekińska , ,jogurt naturalny(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis., kukurydza, sól, pieprz szczypiorek , /* olej rzepakowy
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z makaronem (7, 9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),makaron ( mąka semolina) ,,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól) śmietana 18% ( śmietanka z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej, pietruszka zielona, koperek, czosnek, sól, pieprz /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),ziele angielskie, lubczyk, udka z kurczaka

           

                 

 

              

Środa 

17.12.2025

 

                         Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Krakowska sucha(Tarczyński)-(d-4,d-5)-14g-- mięso z szynki wieprzowej,sól,przyprawy,ekstrat z aceroli,aromaty naturalne.Produkt może zawierać soję,gluten,mleko,orzechy,seler,gorczycę.

4.Ser żółty-15g(7)- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia

  1. 5. Sałata, ogórek, pomidor
  2. herbata 100 ml

                   II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki,
  2. Ciasteczka owsiane SANTE – 1 sztuka ( 1,7)- owies, płatki owsiane, mąka owsiana, tłuszcz palmowy, cukier trzcinowy, serwatka z mleka w proszku, syrop glukozowy, substancja spulchniająca soda oczyszczona, sól morska, aromaty

                   Obiad

  1. Filet z miruny smażony (1,3,4) -70g- filet z miruny ,jajka, mąka pszenna typ500,, sól,olej rzepakowy
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kapusty kiszonej 80 g – kapusta, marchewka, olej rzepakowy, cebula, sól,
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Żurek z jajkiem (1,3,9)-150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,żur(zakwas-mąka żytnia,czosnek),cebula,czosnek,

                        

                

 

                 

                          

           

                                            

Czwartek 

18.12.2025

 

 

                      Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso-pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z pestek słonecznika z pomidorami-15g-pestki słonecznika30 %,woda,pomidory konserwowe19 %( pomidory,sól,regulator kwasowości:kwas cytrynowy),olej słonecznikowy,koncentrat pomidorowy8 %,cukier trzcinowy,koncentrat soku z cytryny,sól morska,przyprawy,ekstrakty przypraw,aromaty naturalne.Produkt bezglutenowy.
  4. Indyk z pasieki (Nik Pol) 20 g - mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  5. sałata, ogórki, pomidor,
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                II Śniadanie

  1. Koktajl z truskawek i jogurtu naturalnego – 150 ml (1)-,jogurt naturalny(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis., truskawka, miód

                  Obiad

  1. Pulpeciki w sosie śmietankowym 120 g ( 1,7)- szynka wieprzowa, cebula, marchewka, czosnek, sól, pieprz, mąka pszenna typ 500, śmietana 18% ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda)
  2. Kasza kus-kus – 50 g – (1)- pszenica
  3. Buraczki czerwone 80 g – buraki, olej rzepakowy, cebulka, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek, truskawki),cukier/miód

4 Zupa jarzynowa tradycyjna  (1)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew ,pietruszka ,por, seler),ziemniaki, fasolka szparagowa, brokuł, kalafor, marchewka, cebula nać pietruszki, koper,pieprz,lubczyk,ziele ang, mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda)

 

        

             

 

 

piątek 19.12.2025 

 

 

 

 

               

       

                 

              

 

                      Śniadanie

  1. Płatki orkiszowe na mleku (1,3,7)-100-150ml – orkisz , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty-15g(7)- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  4. Indyk z pasieki (Nik Pol) 20 g - mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: azotyn sodu.
  5. 5. sałata, ogórek, pomidor,
  6. herbata 100 ml

 

         II Śniadanie

  1. Mandarynka 1 sztuka

 

                  Obiad- spotkanie wigilijne dla dzieci

  1. Pierogi z serem twarogowym i ziemniakami 120 g ( 1,7)- ziemniaki, mąka pszenna typ 500, cebula, olej rzepakowy ser twarogowy ( mleko pasteryzowane, śmietana, sól, białka mleka) sól, pieprz
  2. Barszczyk czerwony „czysty” do picia (9) – 100 ml – buraki, czosnek, majeranek, sól, pieprz, marchewka, pietruszka, seler, por, ziele ang., liść laurowy
  3. Sałatka jarzynowa (3)- 50 g- ziemniaki, marchewka, cebulka, groszek, kukurydza, jajko, ogórki kiszone ( koper, chrzan, sól), sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja, ocet, musztarda, cukier, przyprawy)
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa krem z kolorowych warzyw (1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew, pietruszka,por,seler),ziemniaki,buraki czerwone pomidory, ,marchewka, cebula, pietruszka, seler, ,nać pietruszki ,koper, sól, pieprz,, ziele ang. liść laurowy, mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

 

 

 

 

 

   

v

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-12-17 10:21:57
Ilość wyświetleń: 10375
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej