Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Reset
Reset

Jadłospis 29.04.2024- 02.05.2024

  Menu

Poniedziałek

29.04.2024

 

                      Śniadanie

  1. Kulki czekoladowe na mleku (1,7)-100-150ml – mąka pełnoziarnista(pszenna,ryżowa)czekolada w proszku(nierafinowany cukier trzcinowy,kakao),syrop glukozowy,mąka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,melasa trzcinowa,sól morska,cynamon,aromat.mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser twarogowy(7)-15g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Szynka wiejska(Nik Pol)-30g- szynka wieprzowa,sól,cukier,przyprawy naturalne,substabnvcja konserwująca;azotyn sodu
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Snaki popcornowe-35g- grys kukurydziany,olej słonecznikowy,sól morska

 

                  Obiad

  1. Klopsiki w sosie pietruszkowym-90-100g- karkówka wieprzowa,cebula,czosnek,olej rzepakowy,jajka,pietruszka zielona,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),sól,pieprz,papryka mielona.
  2. Kasza bulgur(1)-40g-pszenica
  3. Ogórek małosolny-40g- ogórek kiszony(ogórek,sól,koper,chrzan)
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Żurek z jajkiem(1,3,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,żur(mąka żytnia,czosnek,woda),jajka,nać pietruszki,koper,sól,lubczyk,ziele ang.liść laurowy,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

 

 

WTOREK

30.04.2024r.

                      Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Szynka wiejska(Nik Pol)-30g- szynka wieprzowa,sól,cukier,przyprawy naturalne,substabnvcja konserwująca;azotyn sodu
  4. Ser mozzarella(7)-20g- mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,papryka

 

 

                 II Śniadanie

  1. Kiwi-1/2szt,biszkopt(1,3)-1szt- mąka pszenna,masa jajowa pasteryzowana,maltitol,emulgatory:E 471 E 475,E47

 

 

                   Obiad

  1. Kotlet mielony(3)-80-90g-karkówka wieprzowa,jajka,cebula,olej rzepakowy,sól,pieprz,papryka mielona.
  2. Ziemniaki-110g
  3. Kapusta czerwona gotowana-50g-kapusta czerwona,jabłka,cebula,olej rzepakowy,sól,pieprz,cytryna do smaku
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z ryżem(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż biały,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),nać pietruszki,koper,sól,,ziele ang.liść laurowykurkuma.

 

*  Zamienniki dla dzieci z alergią

ŚRODA

01.05.2024r.

 

CZWARTEK

02.05.2024r.

                      Śniadanie

  1. Płatki owsiane na mleku (1,7)-100-150ml –owies, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Sztuka mięsa z masarskiego straganu-30g- szynka wieprzowa,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwująca:azotyn sodu
  4. 4. Ser mozzarella(7)-20g- mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
  5. Sałata,pomidor,ogórki,papryka,szczypior,herbata rooibos.dżem truskawkowy(truskawka,pektyna)

 

 

                II Śniadanie

  1. Krążki orkiszowe(1)- mąka orkiszowa99,8%,sól morska, sok mandarynkowy ze słomką-200ml

 

 

                  Obiad

  1. Racuchy z jabłkiem pieczone w piecu, z musem truskawkowym(1,3,7)-100g-mąka orkiszowa/pszenna typ500,jajka,drożdże,mleko owsiane((woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier,sól,truskawka mrożona,banan,.
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  3. Zupa ogórkowa(9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,ogórki kiszone(ogórki,sól,koper,chrzan),nać pietruszki,koper,sól,kurkuma,ziele ang.liść laurowy,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

PIĄTEK

03.05.2024r.

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-04-29 13:26:46
Ilość wyświetleń: 4134
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej