Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 13.10-17.10.2025

  Menu

poniedziałek

13.10.2025

         

 

   

 

                      Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml ryż, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty-(7)-20 g g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Pyzdra schabowa(NIK POL) 20 g - schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  5. Sałata, ogórek, rzodkiewka, pomidor
  6. Herbata owocowa 100 ml

 

 

                 II Śniadanie

  1. Ciasteczka maślane – wyrób własny ( 1,7)- 50g - mąka pszenna typ500,jajka,masło82%(śmietanka z mleka),cukier ,imbir, cytryna, miód /* ciasteczka kokosowe – wyrób własny ( 1)- olej kokosowy, mąka pszenna typ 500, jajka, cukier,
  2. Napar cytrynowo- imbirowy 100 ml- woda, cytryna, imbir, miód /* herbatka ziołowa

 

                   Obiad

  1. Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 120 g ( 1,7)- makaron ( mąka, semolina), śmietana 18 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej), mięso z piersi kurczaka , ser żółty (ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy), sól, pieprz
  2. Warzywa na parze 50 g – marchewka, brokuł, kalafior
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa ogórkowa (1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, ogórki kiszone ( koper, ogórki, chrzan, sól) ,nać pietruszki, koper, sól, pieprz, lubczyk, ziele ang. liść laurowy, mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75%, woda)

 

                  

            

      

 

        

 

                    

 

                       

 

                 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

14.10.2025 r.

 

 

 

                  

             

               Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –kakao o obn.zaw.tłuszczu-10-11%, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).cukier/miód
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Jajecznica na masełku 50 g – jajka, masło 82 % ( śmietanka z mleka), sól, /* Pyzdra schabowa(NIK POL)- schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  4. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka,
  5. Herbata ziołowa 100 ml

 

 

                 II Śniadanie

  1. Mandarynka 1 sztuka /* banan
  2. Chrupka kukurydziana pałka 1 sztuka

 

                     Obiad

  1. Paluszki rybne(1,4)-70g - filet z mintaja 53%,panier sypki(mąk pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól /* klopsik w sosie pieczeniowym
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z białej kapusty i marchewki 50 g – biała kapusta, marchewka, cebulka, koperek, szczypiorek, olej rzepakowy, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Barszcz ukraiński(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,fasola biała,buraki czerwone,nać pietruszki,koper,sól,,pieprz,ziele ang.liść laurowy ,czosnek,cebula., śmietana 18% ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda)

            

 

                  

 

 

    

 

 

 

 

            

 

 

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

15.10.2025

 

                       

                    

                

                  

                                  

            

                         Śniadanie

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml – mąka pszenna typ500,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z makreli 30 g ( 4,7) – ryba makrela wędzona, szczypiorek, majonez ( olej rzepakowy, żółtka, ocet, woda, sól, przypraw),
  4. Dżem malinowy 15 g – maliny, pektyna
  5. Sałata, pomidor ,ogórek, szczypior.

 

 

                   II Śniadanie

  1. Banan 1 sztuka

                   Obiad

  1. Kotlecik z piersi kurczaka -(1,3,7)-70g-mięso z piersi kurczaka jajka ,mąka pszenna typ500,bułka tarta(mąka, pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól ,kwas askorbinowy )sól ,pieprz,, olej rzepakowy
  2. Ziemniaki-110g
  3. Sałatka z pomidorów bez skórki ze szczypiorkiem ( 7)- pomidory, szczypior, jogurt naturalny(7)-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b/pestek, truskawki),cukier/miód
  5. Zupa z fasolki szparagowej ze śmietanką (1,7,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew, pietruszka,por,seler),ziemniaki, fasolka szparagowa zielona i żółta ,nać pietruszki, koper, sól, pieprz, lubczyk, ziele ang. liść laurowy, śmietana 18 % ( śmietanka z mleka , żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75%, woda)

                       

 

                       

 

              

 

              

                  

                     

 

                      

 

                 

                 

 

  

 

                       

 

                                 

               

 

 

                    

 

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

16.10.2025

 

                  

                   

                   

                      Śniadanie

  1. Płatki orkiszowe na mleku (1,7)-100-150ml –orkisz-pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. PEKLIMAR-Krakowska gruba(d-3) 20 g -mieso wieprzowe,skórki wieprzowe,sól,maka ziemniaczana,,błonnik
  4. 4. Serek twarogowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką- (7)-20g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  5. 5. Sałata, pomidory, ogórek, papryka

 

                II Śniadanie

  1. Budyń z kaszy jaglanej z musem truskawkowym(1,7)-100-150ml-kasza jaglana ( proso) , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska), truskawka mrożona, banany, miód

 

                  Obiad

  1. Klopsiki w sosie pieczeniowym ( 1)-( 120 g) mięso wieprzowe z szynki, jajka, mąka pszenna typ 500, marchewka, cebula, czosnek, sól, pieprz, ziele angielski, liść laurowy
  2. Kasza pęczak - 60 g 
  3. Sałatka z ogórka kiszonego z czerwoną cebulką, papryką i koperkiem – 50 g – ogórek kiszony ( koper, ogórki, chrzan, sól) , cebula czerwona, papryka czerwona, koper, pieprz, olej rzepakowy
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Krem dyniowy z pestkami dyni (5,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, dynia hokaido ,papryka czerwona,cebula, czosnek nać pietruszki ,koper, sól,ziele ang.liść laurowy,papryka mielona,kurkuma.mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda), pestki dyni

 

 

 

 

                 

 

            

 

                    

           

               

 

                 

 

 

 

            

 

                 

 

          

 

 

 

                    

 

         

                 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

17.10.2025

         

               

 

                      Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku-(1,7)-100-150ml –kasza manna-pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. PEKLIMAR-Krakowska gruba(d-3)- 20 g -mieso wieprzowe,skórki wieprzowe,sól,maka ziemniaczana,,błonnik
  4. 4. Ser żółty-(7)-10g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. Rzodkiewka, papryka, ogórek, pomidor.
  6. Herbata owocowa 100 ml

 

                II Śniadani.

  1. Kefir z owocami 150 ml – kefir ( mleko, żywe kltury bakterii i drożdży kefirowyh) , jagoda mrożona, banan, miód /* mus z jagód

 

                  Obiad

 

  1. Kopytka z omastą 150 g ( 1,) ziemniaki, mąka pszenna typ 500, jajka, cebulka, olej rzepakowy, sól /* bez jajka
  2. Surówka z marchewki i jabłka-40g-marchew, jabłko, olej rzepakowy, sól,
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Żurek z białą kiełbasą(1,9)-150-200ml/30g- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, żur ( mąka żytnia, woda, naturalny zakwas chlebowy, sól, czosne, cebula, majeranek,) , śmietana 18 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowek) /* mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),nać pietruszki, koper, sól ,czosnek, liść laurowy ,ziele ang,,biała kiełbasa( szynka wieprzowa 93%,woda sól ,przyprawy naturalne ,cukier,substancja zagęszczająca karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu, naturalna osłonka wieprzowa

                 

 

           

                     

 

       

 

     

 

 

 

                     

 

 

 

                 

                    

 

                   

 

 

    

                      

             

 

 

 

 

 

             

 

 

                 

 

 

 

                 

 

               

 

 

     

 

            

 

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-10-10 13:01:33
Ilość wyświetleń: 9519
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej