Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 09.06.13.06.2025

  Menu

poniedziałek

09.06.2025

                  

                      Śniadanie

  1. Płatki owsiane na mleku (1,7)-100-150ml –owies,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Indyk z pasieki(Nik Pol)-20g- mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  4. Ser żółty(7)-14g- ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,
  6. herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Truskawka-100g,

2.Herbatnik petit beure(1,7)-1szt- mąka pszenna,cukier,tłuszcz roślinny(palmowy,częściowo utwardzony palmowy),syrop cukru inwertowanego,serwatka w proszku(z mleka,skrobia,emulgator(lecytyna sojowa),sól,substancje spulchniające (E 450,E 500,E 503),aromat/ * chrupka kukurydziana

 

                 Obiad

  1. Kotlet mielony(3)-65-70g-karkówka wieprzowa, szynka wieprzowa jajka,cebula,czosnek,pieprz,sól,papryka mielona.
  2. Ziemniaki-110g
  3. Buraczki czerwone 50 g – burak czerwony, olej rzepakowy, cebulka, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód

5 .Zupa koperkowa z ryżem (7,,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż,cebula,czosnek,olej rzepakowy,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy, śmietana 18 % ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) ) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

                    

 

         

 

                

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

10.06.2025 r.

 

                      Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Kabanosy klasyczne Tarczyński ( 6, 7, 8, 9) 20 g – mięso drobiowe, mięso wieprzowe, skrobia, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, białko wieprzowe, przeciwutleniacz askorbinian sodu, substancja konserwująca azotyn sodu,
  4. Ser żółty(7)-20 g- ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, papryka
  6. Herbata poziomkowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Banan 1 sztuka

 

                   Obiad

  1. Pierogi leniwe (1,7)-100-150g-mąka pszenna typ500,twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii ),olej rzepakowy,cebula,sól,ziemniaki/* kopytka
  2. Słupki papryki kolorowe do chrupania 40 g
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Barszcz czerwony(9) -150-200ml– mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,buraki czerwone,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

                 

                 

 

                      

 

          

 

 

           

środa

11.06.2025

 

 

            

 

                  

                    

 

                         Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml –mąka pszenna semolina,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Indyk z pasieki(Nik Pol)-20g- mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  4. Serek grani(7)-15g- twaróg,śmietanka pasteryzowana,sól
  5. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka.
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                   II Śniadanie

  1. Nektarynka 1 sztuka

                 Obiad

  1. Makaron z sosem mięsnym-90g- karkówka b/kości,cebula,czosnek,olej rzepakowy,sól,pieprz,papryka mielona,majeranek,

kolendra,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól).

  1. Ogórek małosolny-40g- ogórek,czosnek,koper,sól.
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa marchewkowa z prażonym słonecznikiem (9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por, seler)marchewka ,ziemniaki ,nać pietruszki, koper, sól, pieprz, ,lubczyk, ziele ang .liść laurowy,

Śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

 

                      

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

12.06.2025

 

Śniadanie

  1. Kulki czekoladowe na mleku (1,7)-100-150ml – mąka pełnoziarnista(pszenna,ryżowa)czekolada w proszku(nierafinowany cukier trzcinowy,kakao),syrop glukozowy,mąka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,melasa trzcinowa,sól morska,cynamon,aromat. mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Jajko na twardo(3)-25g
  4. Dżem truskawkowy 10 g – ( truskawka, pektyna)
  5. Sałata,pomidor,ogórki,
  6. Herbata rooibos.

 

                II Śniadanie

  1. Arbuz 100 g
  2. Chrupka kukurydziana pałka 1 sztuka – grys kukurydziany

                 

              Obiad

  1. Gulasz drobiowy -90g- pierś z kurczaka , cebula, czosnek, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy(pomidory28%),sól, pieprz ,kurkuma.
  2. Kasza gryczana niepalona 50 g- gryka
  3. Mini marchewka gotowana
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  5. Zupa ogórkowa(7,9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,cebula,czosnek,olej rzepakowy,ogórki kiszone(ogórek,koper,chrzan,sól),nać pietruszki,koper,,pieprz,ziele ang.liść laurowy, Śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek

13.06.2025

         

                      Śniadanie

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ500,jajka, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pierś z kurczaka pieczona – wyrób własny 40 g – mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, papryka słodka, sól, pieprz,
  4. Rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek, papryka
  5. Herbata malinowa 100 ml

 

                II Śniadanie

 

  1. Drożdżówka z truskawką - wyrób własny- ( 1,3,7)- 120 g - drożdże świeże, mąka pszenna typ 500, jajka, masło 83% ( śmietanka z mleka), truskawki , mleko 2% Uht, cukier, cukier waniliowy,

 /* drożdżówka z truskawką – wyrób własny 120 g – drożdże, cukier,  mąka pszenna typ 500, mleko owsiane(woda, owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska), olej rzepakowy, truskawki,

  1. Sok bobo frut-100ml

 

 

                  Obiad

  1. Paluszki rybne-80g(1,4) - filet z mintaja 53%,panier sypki(mąka pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól,
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kapusty kiszonej 50 g-
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Żurek z jajkiem(1,3,9) -150-200ml– mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,żur(mąka żytnia,czosnek),jajka,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,, śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacjimlekowej)/*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

                  

          

 

 

 

 

    

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

kolendra,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól).

  1. Ogórek małosolny-40g- ogórek,czosnek,koper,sól.
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa marchewkowa z prażonym słonecznikiem (9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por, seler)marchewka ,ziemniaki ,nać pietruszki, koper, sól, pieprz, ,lubczyk, ziele ang .liść laurowy,

Śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-06-09 12:17:25
Ilość wyświetleń: 8174
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej