Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 07.04-11.04.2025

  Menu

Poniedziałek

07.04.2025

                         

                      Śniadanie

  1. Płatki kukurydziane na mleku (1,3,7)-100-150ml – grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska)
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty(7)-14g- ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Wieprzowina z pieca (Nik Pol)-20g- mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka.
  6. Herbata 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Kisiel wiśniowy-(1)-100-150ml,
  2. Chrupka kukurydziana-1szt-skrobia ziemniaczana,wiśnia mrożona,cukier/* grys kukurydziany

 

 

                 Obiad

  1. Gulasz wieprzowy-90g-(1, 7) szynka b/kości,cebula,czosnek,masło klarowane ( tłuszcz nleczny 99,8%) sól,pieprz,papryka mielona, mąka pszenna typ 550
  2. Kasza bulgur – 50 g (1)- pszenica
  3. Ogórek kiszony-30g- ogórek,czosnek,koper,sól.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z makaronem (1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),makaron (mąka, semolina) , koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól)/ śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

 

 

            

                     

      

                

                   

 

              

 

                

 

               

 

 

WTOREK

08.04.2025 r.

 

 

 

    

              

                      Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –kakao o obn.zaw.tłuszczu11%,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Twarożek z rzodkiewką i szczypiorem(7)-50g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka
  4. Wieprzowina z pieca(Nik Pol)-20g- mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  5. Sałata, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka, kiełki rzodkiewki
  6. Herbarta 100 ml

 

 

                 II Śniadanie

1.Mus owocowy 100 g – jabłko , banan /* banan

 

                   Obiad

  1. Kotlecik z piersi kurczaka panierowany 60-70 g ( 1,3)- filet z piersi kurczaka, mąka pszenna typ 550, jajka,tarta(mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy),sól, olej rzepakowy
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z roszponką-40g-roszponka,pomidory koktajlowe,szczypior,sos vinegret(olej rzepakowy,cytryna,cukier,musztarda).
  4. Zupa krupnik z kaszą jęczmienną(1,9) -150-200ml mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kasza jeczmienna,,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,ziele ang.liść laurowy,

                

 

               

                                                              

                  

               

              

 

 

 

                     

 

              

              

                

 

              

 

 

          

ŚRODA

09.04.2025

 

                 

                         Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (7)-100-150ml –ryż,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta wegańska warzywna-15g -Pestki słonecznika30 %,woda,pomidory konserwowe19 %( pomidory,sól,regulator kwasowości:kwas cytrynowy),olej słonecznikowy,koncentrat pomidorowy8 %,cukier trzcinowy,koncentrat soku z cytryny,sól morska,przyprawy,ekstrakty przypraw,aromaty naturalne.Produkt bezglutenowy.Może zawierać soję, seler, gorczycę, sezam
  4. Ser żółty(7)-15g- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka.

 

                   II Śniadanie

  1. Mieszanka studencka-40g-(8) orzechy arachidowe,nerkowca,laskowe,migdały,rodzynki/* mus owocowy

 

                   Obiad

  1. Pulpeciki w sosie pomidorowym-65-70g-( 1,3, 7) ,szynka b/kości, cebula , jajka ,czosnek, pieprz ,sól ,papryka mielona ,mąka pszenna typ 550, masło klarowane ( tłuszcz mleczny 99,8%) koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól)/ śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),
  2. Ryż paraboliczny 50g
  3. Słupki papryki i ogórka świeżego-30g.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa wiejska z zacierką(1,3,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,mąka pszenna typ 550, ,jajka, sól, pieprz, ziele ang .liść laurowy.

                        

              

                         

     

 

              

 

          

  

 

                 



 

                     

 


                   

  

                    

 

CZWARTEK

10.04.2025 r

                    

        

 

                    

 

             

 

                

         

 

            

 

 

 

                      Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.

3 Pierś z indyka pieczona- wyrób własny 30 g – pierś z indyka, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

  1. Jajko na twardo-25g
  2. Sałata,pomidor,ogórki,
  3. Herbata 100 ml

 

                II Śniadanie

1.Krążki ryżowe 1 sztuka -ryż ,sól 

  1. Banan ½ sztuki

 

 

                  Obiad

  1. Racuchy z jabłkiem i musem truskawkowym (1,3,7) 100 g , - mąka pszenna typ 550, , jajka, mleko 2%, % /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska). cukier, proszek do pieczenia , truskawka mrożona, banan, miód
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),
  3. Zupa z soczewicy(1,9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,soczewica czerwona,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),koper,sól,pieprz,czosnek,ziele ang.liść laurowy,

 

 

 

               

 

 

                 

 

           .

                            

               

               

 

 

                 

                      

 

       

PIĄTEK

11.04.2025

         

               

                   

 

 

            

                  

 

Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,3,7)-100-150ml –pszenica , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pierś z indyka pieczona- wyrób własny 30 g – pierś z indyka, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
  4. Ser żółty(7)-15g- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek kiszony(ogórek,sól,koper).
  6. Herbata 100 ml

 

 

                II Śniadanie

  1. Koktajl z kefiru i malin – 100 g (7)- maliny mrożone, kefir( mleko, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych ),banan, miód

 /* koktajl z malin banana i miodu

 

 

                  Obiad

  1. Paluszki rybne(1,4)-70g - filet z mintaja 53%,panier sypki(mąk pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka wiosenna z marchewki, białej kapusty i ogórka zielonego 50 g – marchewka, kapusta biała, ogórek zielony, koperek, cebula, szczypiorek, rzodkiewka, olej rzepakowy, sok z cytryny, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa jarzynowa(1,9) -150-200ml– mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),ziemniaki,kapusta biała śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej) ,/*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,nać pietruszki,koper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

          

          

 

               

 

               

 

 

               

 

 

 

 

               

 

 

             

 

 

               

 

 

 

 

 

 

 

                   

 

 

                

 

 

 

 

 

                                

 

                                                                                                                                       

 

       

 

                 

    

 

              

          

 

 

 

 

 

                                                                                    
Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-04-07 09:34:57
Ilość wyświetleń: 7325
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej