Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 03.11-07.11.2025

  Menu

poniedziałek

03.11.2025

         

 

         

 

                      

                            Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso-pszenica, mleko Uht 2% / *mleko owsiane (woda ,owies(12%),olej słonecznikowy ,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka, pszenna (47%),woda ,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól, kwas askorbinowy / mąka pszenna ,mąka żytnia, słonecznik(12%),drożdże ,sólmąka ze słodu jęczmiennego, kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Wieprzowina z pieca (NIK POL)-15 g mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  4. Ser żółty Gouda (7) 15 g mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna ,stabilizator; chlorek wapnia
  5. Sałata ,pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek , kiełki rzodkiewki , herbata

                     II Śniadanie

  1. Chrupki bananowe-40g- kasza kukurydziana 77%,maka kukurydziana, nierafinowany cukier trzcinowy ,olej słonecznikowy, puree bananowe3%,sól morska ,aromat naturalny, emulgator; lecytyna słonecznikowa.

                 Obiad

  1. Kotlet schabowy (1,3,7 )-65-70g mięso wieprzowe schab ,jajko, mąka pszenna typ 550,,bułka tarta(mąka, pszenna(47%),woda, zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól, kwas askorbinowy),sól, olej rzepakowy
  2. Ziemniaki 110 g 
  3. Surówka Colesław 80 g (3)- kapusta biła, marchewka, cebulka sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy, żółtko jaja, ocet ,musztarda(woda,gorczyca,ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat),cukier,sól,przyprawy,

przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA),regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

  1. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b. pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawk) , cukier/miód
  2. Zupa pomidorowa z makaronem (1,7, 9 )-150-200ml- makaron ( mąka semolina) mieszanka warzyw (marchew, pietruszka ,por, seler),,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa (pomidory, sól) śmietana 12% (śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*,mleczko kokosowe (miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

                 

   

 

                    

 

          

                  

            

      

 

        

 

                    

 

                       

 

                 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

04.11.2025 r.

 

 

 

                  

               Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –kakao o obn.zaw.tłuszczu-10-11%, mleko Uht 2% / *mleko owsiane (woda, owies(12%),olej słonecznikowy ,sól morska).cukier/miód
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka, pszenna(47%),woda, zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże (2%),sól ,kwas askorbinowy / mąka pszenna ,mąka żytnia, słonecznik(12%), drożdże ,sól ,mąka ze słodu jęczmiennego, kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Kabanosy klasyczne Tarczyński ( 6, 7, 8, 9) 30 g – mięso drobiowe, mięso wieprzowe, skrobia, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty, białko wieprzowe, przeciwutleniacz askorbinian sodu, substancja konserwująca azotyn sodu,
  4. Ser żółty Gouda (7) 15 g mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna ,stabilizator; chlorek wapnia
  5. Sałata, pomidor, ogórek , rzodkiewka, papryka kolorowa kiełki rzodkiewki,

            II Śniadanie

  1. wafle ryżowe 1 sztuka -ryż brązowy, biały. 2.Banan ½

                   Obiad

  1. Zapiekanka makaronowa z serem i brokułem 120 g ( 1,7)- makaron ( mąka, semolina), śmietana 18 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej), brokuły, cebulka, ser żółty (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, regulator kwasowości-kwas cytrynowy), sól, pieprz
  2. Jabłko ½
  3. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b .pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  4. Zupa krem z dyni z prażonymi pestkami dyni ( 9) - 150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),dynia hokaido, papryka czerwona, czosnek, mleczko kokosowe ( miżższ kokosowy 75% , woda) nać pietruszki,koper,,pieprz

            

 

 

             

                   

 

             

            

 

                  

 

 

    

 

 

 

 

            

 

 

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

05.11.2025

 

                       

                    

                   Śniadanie

1 Płatki jęczmienne na mleku (1,7)-100-150ml –jęczmień, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. Wieprzowina z pieca (NIK POL)-15 g mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  3. Pasta z tuńczyka i jajka(3,4)-30g -tuńczyk w oleju(tuńczyk olej sojowy, woda, sól spożywcza),jajko szczypior
  4. Sałata ,pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata owocowa 100 ml

        

       II Śniadanie

  1. Koktajl z kefiru i truskawek – ( 7)- 100 g - kefir- mleko, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych

 truskawka , cukier/ miód

                

            Obiad

1.Pulpeciki w sosie koperkowym  (1 )-90g-szynka wieprzowa, jajka, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz,  śmietana 18% ( śmietanka z mleka zywe kultury bakterii fermebtacjhi mąka pszenna typ 550,

  1. Kasza bulgur – 50 g ( 1)- pszenica
  2. Sałatka z ogórka kiszonego, papryki i czerwonej cebulki 50 g - ogórki kiszone ( ogórki, koper, chrzan, sól) , papryka czerwona, cebula olej rzepakowy, koperek, sól, pieprz
  3. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  4. 5. Zupa jarzynowa (1,7, 9 )-150-200ml-mieszanka warzyw (marchew, pietruszka ,por, seler), śmietana 18% (śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) bukiet warzyw ( brokuł, kalafior, marchewka, kapusta biła, sól, pieprz, czosnek, lubczyk, ziemniaki /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

                

             

            

              

            

                                  

            

                       

 

              

 

                       

 

              

 

              

                  

                     

 

                      

 

                 

                 

 

  

 

                       

 

                                 

               

 

 

                    

 

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

06.11.2025

 

                  

                   

 

               

                     Śniadanie

1 Płatki kukurydziane na mleku (1,3,7)-100-150ml – grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. 3. Schab pieczony 30 g – wyrób własny- mięso wieprzowe schab, olej rzepakowy, sól, pieprz , papryka słodka, zioła prowansalskie
  3. Serek Almette (7)ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Sałata, pomidor, papryka, ogórek , herbata owocowa 100 ml

         

      II Śniadanie

  1. Serek Danio- 130g –( twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier, skrobia kukurydziana, naturalny aromat anilinowy, sok zagęszczony z cytryny)

                   Obiad

  1. Pierś z kurczaka z sosem i warzywami 110 g – mięso piersi z kurczaka, śmietana 18 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna typ 550, groszek, marchewka, cebula, czosnek sól, pieprz
  2. Ryż paraboliczny 60 g 
  3. Buraczki czerwone 70 g – buraki, olej rzepakowy, sól, pieprz, cebulka
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  5. Żurek z białą kiełbaską i jajkiem (1,3,9)-150-200ml/25g mieszanka warzyw(marchew ,pietruszka, por ,seler),ziemniaki, żur(mąka żytnia ,sól, czosnek),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda) ,nać pietruszki, koper ,sól ,czosnek ,lubczyk , liść laurowy, ziele ang,,jajka, kiełbasa biała z szynki(NIK POL)- szynka wieprzowa 93%,woda sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja zagęszczająca karagen,substancj

     

 

 

                   

                   

 

                 

          

            

 

 

 

 

                 

 

            

 

                    

           

               

 

                 

 

 

 

            

 

                 

 

          

 

 

 

                    

 

         

                 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

07.11.2025

         

               

 

                     

                  

               

 

 

 

                      Śniadanie

  1. kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml –mąka pszenna semolina,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Schab pieczony 30 g – wyrób własny- mięso wieprzowe schab, olej rzepakowy, sól, pieprz , papryka słodka, zioła prowansalskie
  4. Dżem brzoskwiniowy – brzoskwinia  pektyna
  5. Rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek, papryka , kiełki rzodkiewki

 

                II Śniadanie

  1. Pucharek biało czerwony- twarożek z musem malinowym 120 ml- (7)- Ser twarogowy ( mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka) maliny, banan, miód
  2. Ciastko z jagodą SANTE (1)-mąka pszenna ,owsiana, olej słonecznikowy, daktyle jagody ksylitol ,błonnik kukurydziany, węglan sodu, aromaty, sól morska

 

 

                  Obiad

  1. Filet z miruny smażony -(1,3,4)-70-80g- filet z miruny ,jajka, sól, olej rzepakowy, mąka pszenna typ 550
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kapusty kiszonej 50 g – kapusta kiszona , cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) cukier/miód
  5. Krupnik(1,9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew, pietruszka ,por, seler),ziemniaki, kasza jęczmienna,, nać pietruszki, koper, sól, pieprz, ,ziele ang. liść laurowy,                     

 

 

 

 

       

                

 

          

               

 

 

     

 

 

 

                     

 

 

 

                 

                    

 

                   

 

 

    

                      

             

 

 

 

 

 

             

 

 

                 

 

 

 

                 

 

               

 

 

     

 

            

 

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-11-03 10:15:09
Ilość wyświetleń: 9687
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej