Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 02.12.2024 -06.12.2024

  Menu

Poniedziałek

02.12.2024

 

                          Śniadanie

  1. 1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml proso-pszenica,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. Pieczywo mieszane z masłem (1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty(7) –15g- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  4. Wieprzowina z pieca (Nik Pol)-15g- mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  5. Sałata,ogórek.pomidor,rzodkiewka,roszponka.

 

                        II Śniadanie

  1. Koktajl mleczno-owocowy(7)-100-150ml- maślanka(maślanka( mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych) ,truskawka mrożona,banan

 

                          Obiad

  1. Gulasz wieprzowy-100g-szynka wieprzowa,cebula,czosnek,olej rzepakowy,pieprz,sól,
  2. Kasza gryczana biała-50g-gryka
  3. Sałatka z ogórka kiszonego-30g-ogórek kiszony(ogórek,koper,czosnek,sól),papryka czerwona,szczypior,cebula,czosnek,oliwa z oliwek
  4. Napar owocowy-100-150ml-mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa chłopska z zacierką(1,3,9)-150-200ml-mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,mąka pszenna typ 550 /orkiszowa,jajka,koperek,nać pietruszki,pieprz,sól.

WTOREK

03.12.2024r.

Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml-kakao o obn.zaw.tłuszczu12%,mlekoUht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g -- mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Wieprzowina z pieca (Nik Pol)-15g- mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  4. Sałata,pomidor,papryka,rzodkiewka,ogórek,szczypior, roszponka,dżem brzoskwiniowy(brzoskwinia,pektyna),herbata Rooibos

 

                 II Śniadanie

  1. Mus owocowy(-100g- przecier z jabłek,bananów,truskawek,soki z zagęszczonych soków z marchwi i jabłek,witaminaE

 

                   Obiad

  1. Kluski leniwe z twarogiem /* kopytka-100-150g-(1,3,7)-mąka pszenna typ550/orkiszowa,ziemniaki,twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii),jajka,masło82%(śmietanka mleka)
  2. Surówka z marchewki i jabłka-40g-marchew,jabłko
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Barszcz ukraiński(9)-150-200ml-mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),kapusta biała,ziemniaki,buraki czerwone,fasola biała,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),nać pietruszki,koper,lubczyk,pieprz,sól,ziele ang,liść laurowy.

                    

ŚRODA

04.12.2024r.

 

                         Śniadanie

  1. makaron na mleku (1,7)-100-150ml –pszenica durum,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Jajko na twardo-25g
  4. 4. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek,szczypior,dżem truskawkowy(truskawka,pektyna).

 

                   II Śniadanie

  1. Gruszka-1szt,herbatniki Krakuski(1,7)/* chrupka kukurydziana-1szt- Mąka pszenna,olej palmowy,cukier,syrop cukru inwertowanego,substancje spulchniające: węglany sodu i difosforany,emulgator: lecytyny, serwatka w proszku (z mleka), sól, skrobia (pszenica), aromaty,mleko w proszku odtłuszczone,syrop glukozowo-fruktozowy /* grys kukurydziany.

 

 

                    Obiad

  1. Kotlet schabowy(1,3)-70-80g- schab wieprzowy,sól,mąka pszenna typ550,jajko,bułka tarta( mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy),olej rzepakowy.sól
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z selera(7)-40g-seler,por,marchew,jabłko,jogurt/majonez(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis)/olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet,musztarda(woda,gorczyca,ocet,sól,cukier,przypr.aromat),

przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA),regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,
  2. Zupa ryżowa(1,9)-150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż biały/paraboliczny,koperek,nać pietruszki,pieprz,sól,liść laurowy,ziele ang.

                    

CZWARTEK

05.12.2024r.

                      Śniadanie

  1. Płatki wielozbożowe na mleku/* płatki kukurydziane (1,7)-100-150ml – mąka pszenna,owsiana,kukurydziana,ryżowa,cukier,kakao o obn.zaw.tłuszczu,syrop glukozowy,,inulina,,barwniki E-180,weglan wapnia,sól,cukier karmelizowany,aromaty /* grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego

mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  2. Schab pieczony-25g- schab wieprzowy,pieprz,sól,papryka mielona,czosnek,olej rzepakowy
  3. Pasta z tuńczyka(4,7)-15g-Tuńczyk (ryba), olej sojowy, woda, sól spożywcza., serk twarogowy(mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka)
  4. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek.

 

                 II Śniadanie

  1. Mandarynka-1szt ,orzechy nerkowca

              

                            Obiad

  1. Gołąbki’odwrócone” z kaszą pęczak w sosie pomidorowym(1)-90-100g- karkówka wieprzowa,cebula,czosnek,olej rzepakowy,kapusta biała,kasza jęczmienna pęczak,sól,pieprz,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).
  2. Ziemniaki-110g
  3. Słupki papryki i ogórka świeżego-30g.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,woda
  5. Zupa-krem z białych warzyw z prażonym słonecznikiem i grzankami (1,9) -150-200ml –– mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),kapusta biała ,ziemniaki,,pieprz,sól,czosnek,pietruszka zielona,koper.,ziele ang,liść laurowy,grzanki(mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy), mleczko kokosowe (miąższ kokosowy75%,woda),słonecznik .

               

 

PIĄTEK

06.12.2024r.

 

                      Śniadanie

 

  1. Kluski lane na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Filet z indyka pieczony-30g- filet z indyka świeży,papryka mielona,kurkuma,pieprz,olej rzepakowy
  4. 4. Sałata,rzodkiewka,pomidor,ogórek,papryka,dżem truskawkowy(truskawka,pektyna).

 

 

                II Śniadanie

  1. Baton „Flips”-(1,7)-1szt (25g)/*chrupki bananowe-1szt(15g)- mąka(kukurydziana,ryżowa,pszenna, pełnoziarnista);substancje słodzące:maltitole; rozpuszczalny błonnik kukurydziany, nieutwardzony tłuszcz roślinny (palmowy nieutwardzony, shea) w zmiennych proporcjach, odtłuszczone mleko w proszku, syrop cukru inwertowanego, substancje utrzymujące wilgoć: glicerol, sorbitole; karmel(skarmelizowany cukier), orzech arachidowy, nierafinowany cukier trzcinowy, serwatka w proszku (z mleka), olej słonecznikowy, sól morska, kakao, aromaty, emulgator: lecytyny (z soi). Może zawierać orzeszki arachidowe, inne orzechy oraz sezam. /* kasza kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.

 

 

 

                  Obiad

 

  1. Paluszki rybne(1,4)/* kotlet mielony-70g- filet z mintaja 53%,panier sypki(mąka pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól,/* karkówka wieprzowa,cebula,sól,pieprz,olej rzepakowy
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kiszonej kapusty-50g- kapustakiszona(kapusta biała,marchew,sól),szczypior,cebula,olej rzepakowy
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z makaronem(1,9) -150-200ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),makaron(mąka semolina),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),pieprz,kurkuma,pietruszka zielona,koper.,ziele ang,liść laurowy.

                                                                                                                                              

*  Zamienniki dla dzieci z alergią

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-11-28 14:57:57
Ilość wyświetleń: 5851
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej