Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 01.08- 08.08.2025

  Menu

piątek 

01.08.2025

         

 

         

 

                                    

Śniadanie

  1. Kulki czekoladowe na mleku (1,7)-100-150ml – mąka pełnoziarnista(pszenna,ryżowa)czekolada w proszku(nierafinowany cukier trzcinowy,kakao),syrop glukozowy,mąka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,melasa trzcinowa,sól morska,cynamon,aromat. /* płatki kukurydziane– grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Dżem truskawkowy 15 g – truskawka pektyna
  4. Polędwica sopocka(NIK Pol-) – 20 g - schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  5. 5. Pomidor, ogórek, papryka kolorowa
  6. Herbata owocowa 100 ml

 

 

                 II Śniadanie

  1. Jabłko ½ sztuki
  2. Ciasteczka maślane 10 g – ( 1, 7, 3) – mąka pszenna, cukier, olej palmowy, masło, syrop glukozowo-fruktozowy, jaja w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, substancje spulchniające ( węglany amonu, węglany sodu,difosforany) pełne mleko w proszku, miód, sól, aromat /* chrupki kukurydziane

 

                   Obiad

  1. Makaron z serem twarogowym i musem truskawkowym(1,7)-120g-Makaron(mąka semolina),twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii),banan, truskawka mrożona,
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa pomidorowa z ryżem(1,7, 9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż biały, ,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól) czosnek, sól, pieprz, , śmietana 18 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

poniedziałek 

04.08.2025 r.

 

            

 

                      

               Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso-pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty(7) 20 g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Filet pieczony z indyka (Nik Pol)- 20 g - filet z indyka 96%,sól,cukier,aromaty,substancja konserwujaca:azotyn sodu
  5. Pomidor, ogórek, papryka kolorowa
  6. Herbata owocowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Koktajl mleczno-jagodowy (7)-100-150ml- maślanka(mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych),jagoda mrożona ,banan./* mus owocowy 100 g – jabłko, banan

                     Obiad

  1. Filet z kurczaka w sosie własnym z warzywami ( 1 ) 100 g - filet z kurczaka, mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler), mąka pszenna typ 500, mleczko kokosowe (miąższ kokosowy 75 % woda) sól, pieprz, papryka słodka mielona,
  2. Ryż paraboliczny 50 g 
  3. Ogórek małosolny 40 g – ogórki, koper, chrzan, sól,
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa kalafiorowa(9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),kalafior,ziemniaki, nać pietruszki,koper,sól,,ziele ang.liść laurowy,czosnek, śmietana 18% ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej /*,mnleczko kosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

               

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

wtorek

05.08.2025

 

                       

                

           

            

Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. 3. Filet pieczony z indyka (Nik Pol)- 20 g - filet z indyka 96%,sól,cukier,aromaty,substancja konserwujaca:azotyn sodu
  4. Serek grani ze szczypiorkiem (7)-20g- twaróg,śmietanka pasteryzowana,sól, szczypior
  5. 4. Sałata, ogórek, pomidor, papryka, rzodkiewka
  6. Herbata rooibos 100 ml

 

                   II Śniadanie

1 . Banan ½ sztuki

  1. Chrupka kukurydziana palka – 1 sztuka

 

                   Obiad

  1. Strogonow ze schabu (1,3)-65-70g-schab b/kości, mąka pszenna typ 500, czosnek, papryka słodka mielona, lubczyk, olej rzepakowy, pieprz sól .
  2. Ziemniaki-110g
  3. Mizeria z ogórków ( 7) – 50 g- ogórki, sól, pieprz, jogurt naturalny (-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.)
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa buraczkowa ( 7,9) -150-200ml - mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, , buraki czerwone, śmietana 18%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska).,nać pietruszki, koper,sól,, pieprz

                  

                    

 

                       

 

            

 

 

                    

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

środa

06.08.2025

 

                      Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml ryż, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Pierś z kurczaka pieczona – wyrób własny – 30 g – filet z piersi kurczaka, sól, pieprz, olej rzepakowy, papryka czerwona mielona, zioła prowansalskie,
  4. Jajko gotowane na twardo – 25 g 
  5. sałata, ogórki, papryka, pomidor,
  6. Herbata owocowa 100 ml

 

                II Śniadanie

  1. Serek waniliowy” Piątnica”-150g ( 7) mleko pasteryzowane,śmietanka pasteryzowana,cukier,błonnik cytrusowy,ekstrakt wanilii,zagęszczony sok  z cytryny,naturalny aromat,kultury bakterii mlekowych./* mus owocowy 100 g – jabłko, banan

                  Obiad

  1. Racuchy z jabłkiem i musem truskawkowym (1,3,7) 150 g , - mąka pszenna typ 550, , jajka, mleko 2%, % /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska). cukier, proszek do pieczenia , truskawka mrożona, banan, miód
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód

3.Zupa Ogórkowa (7, 9)-150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, ogórki kiszone ,śmietana 18 % ( śmietanka z mleka zywe kultury bakterii fermentacji mlekowej)czosnek, sól, pieprz   /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

czwartek

07.08.2025

         

               

 

 

                 

                      Śniadanie

  1. Płatki kukurydziane na mleku (1,7)-100-150ml płatki kukurydziane– grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z tuńczyka i serka śmietankowego 30 g ( 3 ,4, 7) – Tuńczyk w oleju- Tuńczyk (ryba), olej sojowy, woda, sól spożywcza, serek śmietankowy Twój smak( serek śmietankowy (mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka)szczypiorek,
  4. Dżem porzeczkowy 10 g – porzeczka pektyna
  5. sałata, ogórki, papryka, pomidor,

 

                II Śniadanie

1.Brzoskwinia ufo-1szt.paluszki lajkonik(1)- mąka pszenna, sól,olej palmowy (pochodzi z certyfikowanej zrównoważonej produkcji),substancje spulchniające, jęczmienny ekstrakt słodowy oraz drożdże.

 

                  Obiad

 

  1. Klopsiki w sosie pieczeniowym 90-110g- karkówka wieprzowa, szynka wieprzowa, cebula, olej rzepakowy ,sól ,pieprz, papryka czerwona mąka pszenna typ 500, czosnek
  2. Kasza bulgur (1)- 50 g 
  3. Buraczki czerwone tarte – 50 g – burak czerwony, cytryna, olej rzepakowy, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa jarzynowa(9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),ziemniaki,kapusta biała,sól,pieprz,nać pietruszki,koper,ziele ang.,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

                  

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

piątek

08.08.2025 

 

 

 

                      Śniadanie

  1. Kluski lane na mleku (1,3,7)-100-150ml – mąka orkiszowa typ700(orkisz-pszenica),jajko, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty(7)-15g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Szynka wieprzowa Bracka(Nik Pol)- 20 g  szynka wieprzowa, sól, cukier, mieszanka przypraw, substancja konserwująca (azotyn sodu). 
  5. 5. sałata, ogórek, pomidor, papryka

 

         II Śniadanie

  1. Kiwi-1/2szt, ciastko z morelą(1)-1szt- mąka pszenna,owsiana,olej słonecznikowy,daktyle,morele,ksylitol,błonnik kukurydziany,węglan sodu,aromaty,sól morska

 

                  Obiad

  1. Filet z miruny smażony (1,3,4)-80-100g- filet z miruny  ,jajka ,mąka pszenna typ500,sól,olej rzepakowy
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z białej kapusty i marchewki – 50 g – kapusta biała, marchewka, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z makaronem (1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler) makaron ( mąka semolina) koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

 

                

 

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-08-04 12:54:11
Ilość wyświetleń: 8737
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej