Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 15.09-19.09.2025

  Menu

poniedziałek

15.09.2025

         

 

                   

            

                      Śniadanie

1 Płatki owsiane na mleku (1,3,7)-100-150ml –owies,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.

3.Kiełbasa swojska z cielęciną 10 g – mięso wieprzowe, mięso cielęce, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, cukier, substancja konserwująca azotyn sodu, osłonka jadalna jelito wieprzowe,

  1. Ser żółty(7) -20g- ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  2. Sałata ,pomidor, ogórek, papryka
  3. Herbata owocowa 100 ml

 

 

          II Śniadanie

  1. Jaglanka z musem malinowym (1,7)-100-150g- mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),kasza jaglana(proso),banan, maliny mrożone, miód

 

                   Obiad

  1. Klopsiki w sosie pieczeniowym 120 g ( 1,3,) – mięso z szynki wieprzowej, cebula, jajko, mąka pszenna typ 500, masło klarowane ( 99,8 % tłuszcz mleczny), czosnek, papryka słodka mielona, marchewka, sól, pieprz
  2. Kasza gryczana niepalona ( 1) – 50 g – gryka
  3. Buraczki czerwone tarte – 50 g – burak czerwony, cebula, olej rzepakowy, sok z cytryny, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa ogórkowa(7, 9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,cebula,czosnek,olej rzepakowy,ogórki kiszone(ogórek,koper,chrzan,sól),nać pietruszki,koper,,pieprz,ziele ang.liść laurowy, śmietana 18 % ( śmietana z mleka kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda)

                     

            

        

 

                    

 

                       

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

16.09.2025 r.

 

 

                  

 

                      Śniadanie

  1. Kawa Inka na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażon,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Polędwica sopocka NIK Pol 20 g -schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  4. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką – 30 g (7)- ser twarogowy, (odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy) szczypiorek, rzodkiewka
  5. Sałata, pomidor, ogórek, papryka, kiełki lucerny,

 

                 II Śniadanie

  1. Bio chipsy jabłkowe suszone 15 g - jabłko
  2. Soczek pomarańczowy w kartoniku 200 ml- pomarańcz 100 %

 

                   Obiad

  1. Pieczone nugettsy z piersi kurczaka 90 g ( 1,3)- pierś z kurczaka, bułka tarta (mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy) jajko, sól, pieprz, papryka słodka czerwona , GRUPA NAJMłODSZA : Pierś z kurczaka w sosie z groszkiem i marchewką – 90 g – pierś z kurczaka, marchewka, groszek, mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda), sól, pieprz, cebula
  2. Ziemniaki-110g
  3. Sałata rzymska z pomidorkami koktajlowymi 50 g – sałata rzymska, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, sok z cytryny, olej rzepakowy, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa kalafiorowa ( 7, 9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, kalafior mrożony ,nać pietruszki, koper, sól,p ieprz,,ziele ang. liść laurowy ,śmietana 18 % ( śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe(miąższ kokooswy75%,woda)

             

 

 

 

 

            

 

 

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

17.09.2025

 

                       

                

           

            

                       

 

              

                  

                     

 

                         Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (7)-100-150 ml –proso , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z pestek słonecznika z pomidorami-10 g-Pestki słonecznika30 %,woda,pomidory konserwowe19 %( pomidory,sól,regulator kwasowości: kwas cytrynowy),olej słonecznikowy, koncentrat pomidorowy8 %,cukier trzcinowy,koncentrat soku z cytryny, sól morska, przyprawy ,ekstrakty przypraw ,aromaty naturalne .Produkt bezglutenowy. Może zawierać soję, seler, gorczycę, sezam
  4. Ser żółty(7) -20g- ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. 5. Sałata, pomidor, ogórek, papryka
  6. Herbata 100 ml

 

                   II Śniadanie

  1. Arbuz 100 g 
  2. krążki orkiszowe- 10 g – ( 1) mąka orkiszowa 99,8%,sól morska

 

                 

 

                  Obiad

  1. Ryba Miruna z pieca/ smażona 85-90 g –( 1,3,7) ryba miruna, olej rzepakowy, jajka, mąka pszenna typ 500, sól, pieprz
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z białej kapusty – 50 g – biała kapusta, marchewka, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z ryżem -(1,9)-150-200 ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól),ryż białyt (pszenica durum),nać pietruszki,koper,sól,pieprz,kolendra,liść laurowy,ziele ang,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

                       

 

                                 

               

 

 

                    

 

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

18.09.2025

 

                  

                    

           

               

 

                 

 

 

 

            

 

                 

 

          

 

 

 

                      Śniadanie

  1. Płatki jęczmienne na mleku (1,7)-100-150ml –jęczmień, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Jajko gotowane na twardo- 25 g 
  4. Polędwica sopocka NIK Pol 20 g -schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  5. Rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórki, papryka,

 

                II Śniadanie

1.Melon 100 g 

2.Wafle kukurydziane o smaku pizzy- 1 sztuka -grys kukurydziany,olej słonecznikowy,glukoza,warzyw asuszone(pomidor w prosazku,cebula,pietruszka-nać)sól,aromaty,regulator kwasowości;kwas cytrynowy

 

                  Obiad

  1. Kluski leniwe z omastą-(1,3,7)-100-150g-Ziemniaki, twaróg (ser śmietankowy, białko mleka, kultury bakterii), mąka pszenna typ500,,jajka,sól,pieprz,olej rzepakowy, masło 82 % ( śmietanka z mleka)
  2. Surówka z marchewki i jabłka -50g – marchewka, jabłko, olej rzepakowy, sól,
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Krupnik z kaszą jęczmienną (1,9) -150-200ml –mieszanka warzyw (marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kasza jęczmienna ,ziemniaki ,nać pietruszki ,koper ,sól ,pieprz, kolendra,ziele ang.liść laurowy.

 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

19.09.2025

         

               

 

 

                 

 

                     

 

 

 

                 

                    

 

                   

 

 

    

             

 

 

                 

 

 

 

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (1,7)-100-150ml – kukurydza , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Kiełbaska krakowska sucha Peklimar (d-3)- 20 g-mieso wieprzowe,skórki wieprzowe,sól,maka ziemniaczana,,błonnik
  4. Dżem malinowy 10 g – malina, pektyna
  5. 5. Rzodkiewka ,sałata, pomidor, ogórek,

 

                II Śniadanie

  1. Mus owocowy 120 g – truskawka, marchewka, jabłko

 

              

                   Obiad

 

  1. Burgery z kotlecikiem mielonym z szynki, pomidorkiem, sałatą i ogórkiem – 200 g ( 1)- pieczywo bułka ( mąka pszenna, drożdże, woda, sól), mięso wieprzowe z szynki, jajka, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz, pomidory, ogórki, ogórki kiszone ( ogórki, koper, chrzan, sól), keczup,majonez ( olej roślinny, żółtko jaja, ocet, sól)
  2. Arbuz 100 g 
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa jarzynowa ( 7, 9) –150- 200ml mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler, grokuł, kalafior), ziemniaki, śmietana 18% , (śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe (miąższ kokosowy 75% woda) , sól, ziele ang, liść laurowy, koper, nać pietruszki, sól, słonecznik

 

 

 

 

 

               

 

 

     

 

            

 

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-09-17 10:43:27
Ilość wyświetleń: 9201
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej