Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 08.12-12.12.2025

  Menu

poniedziałek

08.12.2025

  

                    

 

         

 

                      Śniadanie

  1. Płatki ryżowe ( 7)-100-150ml – ryż , ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. 3. Piecówka z Bobrownik-Nik Pol 15 g - mięso wieprzowe, sól, przyprawy naturalne, cukier, substancja zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: azotyn sodu, kultury startowe bakterii.
  4. Ser żółty gouda ( 7) 15 g, - – mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. Sałata, pomidor ,ogórek, papryka
  6. Herbata Roibos- 100 ml

        II Śniadanie

1.Chałka drożdżowa – wyrób własny ( 1,3,7)- mleko 2 % UHT, masło 83 % ( śmietanka z mleka) , jajka, drożdże, mąka pszenna typ 550, cukier /* bez jajak, mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

  1. Lemoniada cytrynowo- imbirowa 150 ml - /* lemoniada truskawkowa 150 ml

                 Obiad

  1. Łazanki z mięsem(1)120 g-szynka wieprzowa,cebula,czosnek,olej rzepakowy,makaron(maka semolina),kapusta kiszona(kapusta,marchew,sól),pieprz.
  2. Banan-100g
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa buraczkowa ( 9) -150-200ml - mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, , buraki czerwone. śmietana 18% ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) , nać pietruszki, koper,sól,,/* mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda)

                

              

                                                      

                  

            

      

 

        

 

                    

                       

 

                 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

09.12.2025 r.

 

Śniadanie

  1. Kawa Inka na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy – prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże, sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser twarogowy „Twój smak” ze szczypiorkiem i rzodkiewką 7)-25g- mleko pasteryzowane, śmietana, sól, białka mleka, szczypiorek, rzodkiewka
  4. Piecówka z Bobrownik-Nik Pol 20 g - mięso wieprzowe, sól, przyprawy naturalne, cukier, substancja zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: azotyn sodu, kultury startowe bakterii
  5. Sałata, pomidor, ogórek, papryka,
  6. Herbata Roibos – 100 ml

           

                     II Śniadanie

  1. Koktajl mleczno-owocowy(7)-100-150ml- maślanka (mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych) , jagoda mrożona, miód    

                  Obiad

  1. Schab w sosie pieczeniowym ( 1)- 120 g – schab, mąka pszenna typ 550, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka czerowna mielona, marchewka, cebula, czosnek

2.Kasza pęczak  50 g – jęczmień

  1. Pikle z ogórka kiszonego 50 g – ogórki, koper, chrzan, sól
  2. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  3. Zupa krem jarzynowa z grzankami (1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw (marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),ziemniaki,kapusta biała ,nać pietruszki, koper,sól,pieprz,,ziele ang.liść laurowy,czosnek,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),grzanki(mąka, pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy),

 

 

              

Środa 

10.12.2025

 

                         Śniadanie

  1. Płatki kukurydziane (1,7)-100-150ml grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty ( 7) 20 g, - – mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  4. Sałata ,pomidor, ogórek , papryka
  5. Dżem porzeczkowy (porzeczka, pektyna).
  6. Herbata rumiankowa – 100 ml

                   II Śniadanie

  1. Mieszanka studencka-40g-(8) orzechy arachidowe,nerkowca,laskowe,migdały,rodzynki

/* owoc banan

 

                    Obiad

  1. Kotlet mielony(3)-65-70g-karkówka wieprzowa,jajka, cebula, czosnek, sól, olej rzepakowy . /* bez jaka
  2. Ziemniaki 110 g 
  3. Mizeria z ogórka świeżego- 80 g ( 7)- ogórki, sól, pieprz, jogurt naturalny(7)-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  5. Krupnik z kaszą jęczmienną(1,9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kasza jęczmienna,nać pietruszki,koper,sól,ziele ang, udka z kurczaka

 

                          

           

                                            

Czwartek 

11.12.2025

 

Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (7)-100-150ml pszenica, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka, pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna, mąka żytnia, słonecznik(12%),drożdże ,sól, mąka ze słodu jęczmiennego, kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z tuńczyka i jajka(3,4)-30g -tuńczyk w oleju(tuńczyk olej sojowy, woda, sól spożywcza),jajko. cebula, szczypior
  4. Sałata, pomidor, papryka, ogórek, awokado
  5. herbata rooibos- 100 ml

            

               II Śniadanie

1.Choinka z owoców 100 g – kiwi, banan, granat

              

                  Obiad

  1. Placki ziemniaczane z kleksem jogurtu(1,3,7)-100-150g -ziemniaki,mąka pszenna typ500,jajka,cebula,czosnek,sól,olej rzepakowy,jogurt naturalny(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.
  2. Surówka z marchewki i jabłka-70g-marchewka,jabłko,kukurydza (kukurydza,woda,sól)
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa z białej fasoli (9 )-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki fasola biała ziele angielskie ,sól, cebula, czosnek, majeranek, , kiełbasa swojska z cielęciną ( mięso wieprzowe, mięso cielęce, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, cukier, substancja konserwująca azotyn sodu, osłonka jadalna jelito wieprzowe, )

       

 

 

pią12.12.2025 

 

 

 

 

               

       

                 

                      Śniadanie

1 Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda, owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska),cukier

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka, pszenna(47%),woda ,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól, kwas askorbinowy / mąka pszenna ,mąka żytnia, słonecznik(12%),drożdże ,sól, mąka ze słodu jęczmiennego, kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  2. 3. Filet zapiekany na maśle(1,d-3,7) 20 g -filet z piersi kurczaka 98%,skrobia modyfikowana ,fosforany ,polifosforany,

celuloza, białko  sojowe, karagen, guma  ksantanowa, glukoza, maltodekstryna ,białko wieprzowe, ,glutaminian

monosodowy ,askorbian sodu, masło ,ekstrakt z owoców i warzyw, azotyn sodu

  1. Masło orzechowe 10 g – orzechy arachidowe
  2. Sałata, pomidor, ogórek, papryka
  3. Herbata malinowa 100 ml

 

                II Śniadanie

1.Jabłko 1 sztuka

 

 

                  Obiad

  1. Filet z miruny smażony (1,3,4) -70g- filet z miruny ,jajka, mąka pszenna typ500,, sól,olej rzepakowy
  2. Ziemniaki 110 g
  3. Surówka z białej kapusty, marchewki, koperku oraz cebulki 70 g – kapusta biała, marchewka, cebulka, koperek, olej rzepakowy, sól, pieprz
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  5. Zupa ogórkowa(9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,cebula,czosnek,olej rzepakowy,ogórki kiszone(ogórek,koper,chrzan,sól),nać pietruszki,koper,,pieprz,ziele ang. śmietana 18 %(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

 

 

   

v

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-12-08 11:06:04
Ilość wyświetleń: 10254
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej