Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 25.11.2024-29.11.2024

  Menu

Poniedziałek

25.11.2024

                          Śniadanie

  1. 1. Płatki owsiane na mleku (1,7)-100-150ml owies,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier.
  2. Pieczywo mieszane z masłem (1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.

3.Pasta parówkowa-30g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.

  1. Ser mozzarella(7)-20g- mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna.
  2. Sałata,ogórek.pomidor,rzodkiewka,kiełki.

 

                        II Śniadanie

  1. Jabłko-100g,ciastko z morelą(1)-1szt /* ciastka bio Ania-2szt(1)- mąka pszenna,owsiana,olej słonecznikowy,daktyle,

morele,ksylitol,błonnik kukurydziany,węglan sodu,aromaty,sól morska /*bio mąka pszenna,bio cukier trzcinowy,bio tłuszcz kokosowy,sól

 

                          Obiad

  1. Pule marengo- 90g- filet z kurczaka,olej rzepakowy,cebula,czosnek,koncentrat pomidorowypomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól),kolendra,kurkuma,pieprz,sól.
  2. Ryż biały(1)—50g
  3. Surówka z selera i ananasa(7,9)-40g-seler,ananas,marchew,jogurt/majonez(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis./ - olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet ,musztarda(woda,gorczyca,

ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat),cukier,sól,przyprawy,przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA),regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

  1. Napar owocowy-100-150ml-mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  2. Kapuśniak-kwaśnica(9)-150-200ml-mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kapusta kiszona(kapusta,marchew,sól)),koperek,nać pietruszki,lubczyk,pieprz,sól,majeranek.ziele ang,liść laurowy

                    

WTOREK

26.11.2024r.

                      Śniadanie

  1. Kawa Inka na mleku (1,7)-100-150ml- Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,,mlekoUht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g -- mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Twarożek z rzodkiewką i szczypiorem(7)-40g-twaróg( mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka),rzodkiewka,szczypior.
  4. Pasta parówkowa-30g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  5. Sałata,pomidor,papryka,ogórek,kiełki mix.

 

                 II Śniadanie

  1. Kisiel wiśniowy(1)-100-150ml-wiśnia mrożona,skrobia ziemniaczana,cukier
  2. snaki popcornowe(1)-1szt- grys kukurydziany,olej słonecznikowy,glukoza,warzyw asuszone(pomidor w prosazku,cebula,pietruszka-nać)sól,aromaty,regulator kwasowości;kwas cytrynowy

 

 

                   Obiad

  1. Pałka kurczaka gotowana-110g
  2. Ziemniaki-110g
  3. Marchew mini-50g / słupki ogórka świeżego
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Rosół z makaronem(1,9)-150-200ml- kurczak tuszka,skrzydło indyka,szyja indyka,szponder wołowy,marchew,,por,seler,cebula,,nać pietruszki,lubczyk,pieprz,sól,kurkuma,makaron(mąka semolina),ziele ang,liść laurowy.

                    

ŚRODA

27.11.2024r.

 

                         Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml –ryż,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasztet”przedszkolny”-40g- mięso i warzywa z rosołu z poprz.dnia,pomidory suszone(- pomidory suszone,olej słonecznikowy,oliwa z oliwek,sól,bazylia,oregano,czosnek w proszku,ocet balsamiczny,regulator kwasowosci;kwas cytrynowy,przeciwutleniacz;kwas askorbinowy)
  4. Pasta z zielonego groszku-15g-groszek zielony(groszek,woda,cukier,sól),oliwa z oliwek,cebula,czosnek
  5. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek,szczypior.

 

                   II Śniadanie

  1. Gruszka-1/2szt,wafle snaki popcornowe-1szt(grys kukurydziany,olej słonecznikowy,glukoza,warzyw asuszone(pomidor w prosazku,cebula,pietruszka-nać)sól,aromaty,regulator kwasowości;kwas cytrynowy)

    

                    Obiad

  1. Makaron z twarogiem i musem truskawkowym(1,7)-100g-makaron(mąka semolina),twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii),truskawka mrozona,banan
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,
  3. Żurek z białą kiełbasą(1,9)-150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,żur(zakwas żytni-mąka żytnia,czosnek),koperek,nać pietruszki,lubczyk,pieprz,sól,majeranek.ziele ang,liść laurowy,kiełbasa biała( mięso wieprzowe83%,woda,regulator kwasowości-mleczan sodu,cytrynian sodu,sól,białko sojowe,błonnik poszenny bezglutenowy,glukoza,hydrolizat białka roślinnego,

przyprawy,ekstrakt przypraw,przeciwutleniacz-kwas askorbibnowy,koncentrat buraka czerwonego,azotyn sodu),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda)

CZWARTEK

28.11.2024r.

Śniadanie

  1. Kasza kuskus na mleku (1,3,7)-100-150ml –pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Jajko na twardo(3)-25g
  4. Filet z kurczaka pieczony-25g- filet z kurczaka,papryka mielona,sól,pieprz,kolendra,olej rzepakowy,czosnek
  5. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek,dżem truskawkowy(truskawka,pektyna).

 

                 II Śniadanie

  1. Mieszanka studencka(8)-40g- orzechy arachidowe,nerkowca,laskowe,migdały,rodzynki

              

                            Obiad

  1. Frykatelki drobiowe(1,3,7)-70-80g- filet z kurczaka,cebula,czosnek,ser żółty(mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia),pieprz,jajka,olej rzepakowy,mąka pszenna tytp550.
  2. Ziemniaki-110g
  3. Kapusta czerwona gotowana(1)-50g-kapusta czerwona,cebula,olej rzepakowy,sól,cukier,cytryna,masło82%(śmietanka mleka),mąka pszenna typ550
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,woda
  5. Zupa grochowa(9) -150-200ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,groch łuskany,pieprz,sól,czosnek,kolendra,majeranek,pietruszka zielona,koper.,ziele ang,liść laurowy..

               

 

PIĄTEK

29.11.2024r.

 

                      Śniadanie

 

  1. Kluski lane na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Schab pieczony-30g-schab wieprzowy,sól,pieprz,papryka mielona,olej rzepakowy,czosnek suszony
  4. 4. Sałata,rzodkiewka,pomidor,ogórek,papreyka

.

 

 

                II Śniadanie

  1. Serek”Bakuś w saszetce(7)-80g-Mleko,twaróg odtłuszczony z mleka pasteryzowanego,cukier trzcinowy,śmietanka
    białka mleka,wapń,naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami,witamina B6,witamina D,witamina B12

 

 

                  Obiad

 

  1. Filet z pstrąga smażony(1,3,7)-70g- filet z pstraga,sól,jajka,mąka kukurydziana,olej rzepakowy
  2. Ziemniaki-110g

3.Mizeria z ogórków(7)-50g- ogórek świeży,cebula szalotka,szczypior,jogurt(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.).

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  2. Zupa afrykańska z grzankami(1,5,9) -150-200ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,bataty ,pieczona papryka czerwona,masło orzechowe(Orzeszki ziemne (arachidowe)prażone 90%,orzeszki ziemne(arachidowe kawałki 10%.Bez dodatku cukru, soli i bez oleju palmowego), mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),pieprz,sól,kurkuma,pietruszka zielona,koper.,ziele ang,liść laurowy,grzanki(mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy).

               

                                                                                                                                     

*  Zamienniki dla dzieci z alergią

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-11-22 14:14:04
Ilość wyświetleń: 5754
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej