Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 24.11-28.11.2025

  Menu

poniedziałek

24.11.2025

  

                    

 

                    

 

                 

 

 

                

              

                                                      

                  

            

      

 

        

 

                    

                          Śniadanie

 

  1. Kulki czekoladowe na mleku (1,7)-100-150ml – mąka pełnoziarnista(pszenna,ryżowa)czekolada w proszku(nierafinowany cukier trzcinowy,kakao),syrop glukozowy,mąka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,melasa trzcinowa,sól morska,cynamon,aromat. mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pyzdra schabowa(NIK POL)- 20 g - schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  4. Ser żółty(7) 15 g – mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia

5 Sałata, pomidor, ogórek, papryka,

6.Herbata ziołowa  100 ml

 

                II Śniadanie

  1. Chrupki bananowe-40g- kasza kukurydziana 77%,maka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe3%,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.

 

                  Obiad

  1. Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym 100 g ( 1)- mięso wieprzowe schab , cebula, papryka czerwona słodka, czosnek, mąka pszenna typ 550, sól, pieprz, olej rzepakowy
  2. Kasza gryczana biała – 60 g – gryka
  3. Pikle z ogórka kiszonego – 50 g – ogórek, koper, chrzan
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek, truskawki),cukier/miód,woda
  5. Zupa kalafiorowa ( 9) -150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, kalafior mrożony ,nać pietruszki, koper, sól,ziele ang. liść laurowy , śmietana 12 % ( śmietanka z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* ,mleczko kokosowe(miąższ kokooswy75%,woda)

 

                       

 

                 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

25.11.2025 r.

 

 

 

                  

                    

 

                      Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml . kakao o obn.zaw.tłuszczu 10-12%, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g -- mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Ser twarogowy „Twój smak” z rzodkiewką (7)-50 g- ser śmietankowy, białko mleka ,kultury bakterii, rzodkiewka
  4. Pyzdra schabowa(NIK POL)- 15 g - schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  5. Sałata, pomidor, papryka, ogórek, pomidorki koktajlowe

6.herbata Rooibos 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Mieszanka studencka-40g- (8) orzechy arachidowe, nerkowca,laskowe,migdały,rodzynki/* najmłodsza grupa oraz dzieci z alergią pokoarmową – MUS OWOCOWY TYMBARK 120 g – pomarańcz, jabłko

 

                   Obiad

 

  1. Miruna smażona 100 g ( 3, 1) – ryba miruna, olej rzepakowy, mąka pszenna typ 550, jajka, sól,
  2. Ziemniaki 110 g 
  3. Surówka Coleslaw – 70 g ( 3)- kapusta biała, marchewka, cebulka, sól, pieprz, majonez ( olej roślinny, żółtko jaja, ocet, sól)
  4. Napar owocowy-100-150ml-mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z ryżem (7, 9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż ,,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól) śmietana 18% ( śmietanka z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej, pietruszka zielona, koperek, czosnek, sól, pieprz /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),ziele angielskie, lubczyk,

 

 

               

 

 

                 

           

          

 

 

             

                   

 

             

            

 

                  

 

 

    

 

 

 

 

            

 

 

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

26.11.2025

 

                       

                    

                 

                         Śniadanie

  1. Płatki kukurydziane na mleku (1,3,7)-100-150ml – grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z pestek słonecznika z pomidorami-175g-Pestki słonecznika30 %,woda,pomidory konserwowe19 %( pomidory,sól,regulator kwasowości:kwas cytrynowy),olej słonecznikowy,koncentrat pomidorowy8 %,cukier trzcinowy,koncentrat soku z cytryny,sól morska,przyprawy,ekstrakty przypraw,aromaty naturalne.Produkt bezglutenowy.Może zawierać soję, seler, gorczycę, sezam
  4. Dżem porzeczkowy ( porzeczka, pektyna) 10 g 
  5. Sałata, pomidor, ogórek, pomidorki koktajlowe
  6. Herbata ziołowa 100 ml

 

                   II Śniadanie

  1. Kisiel wiśniowy -100ml-wiśnia mrożona, skrobia ziemniaczana ,cukier,
  2. Chrupka kukurydziana pałka 1 sztuka – grys kukurydziany

 

                    Obiad

  1. Gołąbki” odwrócone ”z sosem pomidorowym-100-150g-kapusta biała ,karkówka b/kości ,cebula ,czosnek, olej rzepakowy, ryż biały ,sól ,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).
  2. Ziemniaki-110g
  3. Gruszka ½ sztuki
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek, czerwona i czarna porzeczka ,wiśnia b/pestek, truskawki),cukier/miód
  5. Zupa jarzynowa(1,9) -150-200ml– mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),ziemniaki,kapusta biała, śmietana 18% ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej ) /* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,nać pietruszki,koper

 

           

 

          

   

             

            

              

            

                                  

            

                       

                    

                 

              

 

                       

 

              

 

              

                  

                     

 

                      

 

                 

                 

 

  

 

                       

 

                                 

               

 

 

                    

 

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

27.11.2025

 

                  

                   

                      Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,7)-100-150ml pszenica,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska)
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g – mąka ,pszenna(47%),woda, zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól, kwas askorbinowy / mąka pszenna ,mąka żytnia ,słonecznik(12%),drożdże ,sól, mąka ze słodu jęczmiennego ,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Krakowska sucha (Nik pol)-25 g - szynka wieprzowa,sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja konserwujaca;azotyn sodu
  4. Ser żółty(7) 15 g – mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. Sałata ,pomidor ,ogórek,
  6. Herbata Rooibos 100 ml

 

                 II Śniadanie

1.Wafle ryżowe z polewą malinową sante 12 g (7)– 1 sztuka ( ryż 68%, polewa malinowa 32 %, cukier substancja słodząca maltitole, serwatka w proszku (mleko), malina liofilizowana 1,25%, emulgator, lecytyna soja, sól, aromaty, /* wafle ryżowe bez polewy

  1. Soczek w kartoniku wieloowocowy 200 ml – jabłko, brzoskwinia, pomarańcz, kiwi

                            Obiad

  1. Kopytka z okrasą (1, 3) 150 g – mąka pszenna typ 550 , ziemniaki, jajka, cebulka, olej rzepakowy, sól,
  2. Surówka z marchewki i jabłka 50 g (7)– marchewka, jabłko, jogurt naturalny (-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.), sól, pieprz /* bez jogurtu naturalnego ( olej rzepakowy)
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,
  4. Żurek z jajkiem i białą kiełbasą(1,3,9)-150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,żur(zakwas-mąka żytnia,czosnek),cebula,czosnek,olej rzepakowy,kiełbasa biała(mięso wieprzowe83%,woda,regulator kwasowości-mleczan sodu,cytrynian sodu,sól,białko sojowe,błonnik poszenny bezglutenowy,glukoza,hydrolizat białka roślinnego,przyprawy,ekstrakt przypraw,przeciwutleniacz-kwas askorbibnowy,koncentrat buraka czerwonego,azotyn sodu), nać pietruszki,koper,,pieprz,ziele ang.liść laurowy, mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

               

             

                 

 

                  

               

                   

 

               

               

         

    

 

 

                   

                   

 

                 

          

            

 

 

 

 

                 

 

            

 

                    

           

               

 

                 

 

 

 

            

 

                 

 

          

 

 

 

                    

 

         

                 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

28.11.2025

         

               

 

                     

Śniadanie

 

  1. 1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml – ryż mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. Pieczywo mieszane z masłem (1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Krakowska sucha (Nik pol)-25 g - szynka wieprzowa,sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja konserwujaca;azotyn sodu
  4. Jajko gotowane 25 g 
  5. Sałata, ogórek, pomidor,
  6. Herbata – 100 ml

 

                        II Śniadanie

  1. Mleczna kanapka - ( 1,3,7) – wyrób własny 150 g ( 1,3,7), ( biszkopt przełożony serkiem twarogowym)

- mąka pszenna, kakao o ob. zawartości tłuszczu, proszek do pieczenia, jajka, cukier wanilinowy, cukier biały, Serek śmietankowy Piątnica (mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka) /*  bez twarogu, ciasto na bazie mleka roślinnego i oleju rzepakowego bez jajek

  1. Napar cytrynowy 100 ml- cytryna, woda, miód /* herbatka owocowa

 

 

                          Obiad

 

  1. Frykatelki drobiowe(1,3,7)-70-80g -filet z kurczaka,ser żółty(ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy),mąka orkiszowa typ700,jajka,olej rzepakowy,sól,pieprz,kurkuma.
  2. Ziemniaki 110 g 
  3. Mizeria z ogórka świeżego z jogurtem naturalnym 70 g ( 7)- ogórek świeży, jogurt naturalny(7)-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa buraczkowa ( 9) -150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, buraki  ,nać pietruszki, koper, sól,ziele ang. liść laurowy , śmietana 12 % ( śmietanka z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* ,mleczko kokosowe(miąższ kokooswy75%,woda)

                  

 

                  

 

 

             

 

                  

 

               

 

               

 

 

 

                    

 

          

 

 

 

 

 

       

                

 

          

               

 

 

     

 

 

 

                     

 

 

 

                 

                    

 

                   

 

 

    

                      

             

 

 

 

 

 

             

 

 

                 

 

 

 

                 

 

               

 

 

     

 

            

 

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

v

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-11-21 15:47:56
Ilość wyświetleń: 9993
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej