Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 14.04-18.04.2025

  Menu

Poniedziałek

14.04.2025

                  

                      Śniadanie

  1. Kasza kuskus na mleku (1,7)-100-150ml –pszenica, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser twarogowy „Twój smak na słodka” (7)-15g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Pyzdra schabowa(Nik Pol) -15g- schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  5. Sałata, ogórek, pomidor,
  6. herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Serek homogenizowany z Piątnicy waniliowy - 150g ( 7)- mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat waniliowy, kultury bakterii mlekowych, /* mus owocowy

 

                 Obiad

  1. Makaron z sosem mięsnym-100g- Szynka wieprzowa,cebula,czosnek,olej rzepakowy,makaron(mąka semolina),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól), zioła prowansalskie , kurkuma.
  2. Gruszka ½ sztuki
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa koperkowa z ziemniakami ( 7,9)- 150-200 ml- mieszanka warzyw (marchew,pietruszka,por,seler) ,ziemniaki, cebula ,czosnek,, nać pietruszki ,koper,, pieprz ,ziele ang. liść laurowy, śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

       

                     

 

 

 

            

                     

      

                

                   

 

              

 

                

 

               

 

 

WTOREK

15.04.2025 r.

 

 

 

    

              

                      Śniadanie

  1. Kawa inka na mleku (1,7)-100-150ml –jęczmień żyto, cykoria mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty gouda (7)-15g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Pyzdra schabowa(Nik Pol) -20 g- schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  5. Sałata,ogórek,szczypior,papryka, kiełki rzodkiewki, rzodkiewka
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

1.. Cripsy jabłkowe 18 g –jabłko/* mieszanka studencka

 

                   Obiad

  1. Potrawka z piersi kurczaka w sosie śmietankowym ( 7) – 110 g - mięso z piersi kurczaka, sól, pieprz, czosnek, masło klarowane( tłuszcz mleczny 99,8 %), śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),
  2. Ryż paraboliczny – 50 g 
  3. Bukiet warzyw na parze ( kalafior, brokuł, marchewka) – 40 g 
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  5. Zupa buraczkowa ( 9) -150-200ml - mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, , buraki czerwone nać pietruszki, koper ,sól,, pieprz , mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

                     

 

 

               

                                                              

                  

               

              

 

 

 

                     

 

              

              

                

 

              

 

 

          

ŚRODA

16.04.2025

 

                 

                        

                        

              

                         

     

                         Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,3,7)-100-150ml – kakao o obniżonej zawartości tłuszczu,,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Parówka drobiowa 100%Tarczyński- 50g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. Sałata, papryka, ogórek, pomidor,
  5. keczup(przecier pomidorowy 62%, cukier, ocet, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, aromat naturalny).
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                   II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki
  2. wafle ryżowe- 1 sztuka -ryż biały.

               

                   Obiad

1.Schab w sosie pieczeniowym ( 1 )- 110 g – mięso wieprzowe- schab, masło klarowane ( tłuszcze mleczny 99,8%), papryka słodka, kurkuma, czosnek, pieprz, sól, mąka pszenna ty 550,

  1. Kasza pęczak – 50 g – jęczmień
  2. Buraczki czerwone z cebulką-40 g – burak czerwony, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz

4.Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód

  1. Zupa kalafiorowa ( 7, 9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, kalafior mrożony ,nać pietruszki, koper, sól,p ieprz,,ziele ang. liść laurowy, śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)/*,mleczko kokosowe(miąższ kokooswy75%,woda

 

              

 

          

  

 

                 



 

                     

 


                   

  

                    

 

CZWARTEK

17.04.2025 r

                    

        

 

                    

 

             

 

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml – kukurydza , ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru 10 g – truskawka, pektyna
  4. Pierś z kurczaka pieczona- wyrób własny – 25 g – filet z piersi kurczaka, sól, pieprz, papryka czerwona słodka, kurkuma, zioła prowa
  5. Sałata, papryka ,szczypior,
  6. herbata rooibos 100 ml

 

                II Śniadanie

  1. Jabłko ½ sztuki /* gruszka ½ sztuki
  2. Chrupka kukurydziana-1 sztuka pałka - grys kukurydziany

 

                  Obiad

  1. Filet z dorsza smażony (1,3,4) -70-75g - filet z dorsza, mąka pszenna typ 550,,jajka,sól,olej rzepakowy .
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kapusty kiszonej -40g-kapusta kiszona,,marchew,sól,cebula szalotka,olej rzepakowy,.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  5. Zupa grochowa(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,groch łuskany,sól,pieprz,,ziele ang.,majeranek,kolendra.

                

         

 

            

 

 

 

                    

 

        

 

 

 

               

 

 

                 

 

           .

                            

               

               

 

 

                 

                      

 

       

PIĄTEK

18.04.2025

         

               

                   

 

 

            

 

                      Śniadanie

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z tuńczyka -30g-(3,4)- tuńczyk (ryba), olej sojowy, woda, sól spożywcza, szczypiorek
  4. Ser żółty(7)-15g ser twarogowy ,odtłuszczone mleko w proszku, regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. sałata, ogórek, pomidor

6.herbata rooibos – 100 ml

 

 

                II Śniadanie

  1. Babeczka cytrynowa (1,7,3-wyrób własny)-40g- mąka pszenna typ550,skrobia ziemniaczana, jajka,olej słonecznikowy, cukier, cytryna./* babeczka waniliowa na mleku owsianym
  2. Soczek w kartoniku wieloowocowy -200ml /* soczek pomarańczowy

 

 

                  Obiad

  1. Makaron z twarogiem i musem truskawkowym(1,7)-100g-Makaron(mąka semolina),twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii),banan,truskawka mrożona
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa ogórkowa(9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,cebula,czosnek,olej rzepakowy,ogórki kiszone(ogórek,koper,chrzan,sól),nać pietruszki,koper,,pieprz,ziele ang.liść laurowy, , śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

                  

 

 

 

          

 

                

 

 

 

 

 

 

 

 

          

          

 

               

 

               

 

 

               

 

 

 

 

               

 

 

             

 

 

               

 

 

 

 

 

 

 

                   

 

 

                

 

 

 

 

 

                                

 

                                                                                                                                       

 

       

 

                 

    

 

              

          

 

 

 

 

 

                                                                                    
Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-04-14 08:23:43
Ilość wyświetleń: 7467
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej