Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 10.11-14.11.2025

  Menu

poniedziałek

10.11.2025

  

                    

 

          

                      Śniadanie

1 Płatki kukurydziane na mleku (1,3,7)-100-150ml – grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. Ser żółty(7) 20 g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  3. Polędwica sopocka(NIK Pol-) – 20 g - schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  4. 5. Pomidor, ogórek, papryka kolorowa
  5. Herbata owocowa 100 ml

 

 

                 II Śniadanie

  1. Krążki orkiszowe 20 g – orkisz, sól
  2. Jabłko 1 sztuka

 

                   Obiad

  1. Potrawka z piersi kurczaka w sosie (1, 7)- 110 g - mięso z piersi kurczaka, śmietana 18% ( żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej śmietanka z mleka), cebula, marchewka, lubczyk, sól, pieprz, mąka pszenna typ 550
  2. Ryż paraboliczny 60 g 
  3. Ogórek kiszony 40 g – ogórki, koper, chrzan, sól,
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. 5. Zupa kalafiorowa (1,7, 9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por ,seler),ziemniaki , kalafior ,nać pietruszki, koper ,sól, pieprz, ,ziele ang, liść laurowy,  śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda)

                                                      

                  

            

      

 

        

 

                    

 

                       

 

                 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

11.11.2025 r.

 

 

 

                  

           

          

 

 

             

                   

 

             

            

 

                  

 

 

    

 

 

 

 

            

 

 

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

12.11.2025

 

                       

                    

                 

               Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Serek grani ze szczypiorkiem (7)-20g- twaróg,śmietanka pasteryzowana,sól, szczypior
  4. Polędwica sopocka(NIK Pol-) – 20 g - schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  5. Pomidor, ogórek, papryka kolorowa, kiełki rzodkiewki
  6. Herbata owocowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Owsianka z owocami 150 g – ( 1,7)- płatki owsiane górskie, mleko 2% UHT, banan ,maliny, miód

 

                     Obiad

  1. Paluszki rybne(1,4)-70-80g-filet z mintaja 53%,panier sypki(mąka pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól,
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kapusty pekińskiej i kukurydzy 80 g – kapusta pekińska, kukurydza, szczypiorek, sól, pieprz, olej rzepakowy
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Krem z pomidorów z drobnym makaronem gwiazdki (1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler) makaron ( mąka semolina) koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól)pietruszka zielona, koperek ,śmietana 18 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek

        

   

             

            

              

            

                                  

            

                       

 

              

 

                       

 

              

 

              

                  

                     

 

                      

 

                 

                 

 

  

 

                       

 

                                 

               

 

 

                    

 

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

13.11.2025

 

                  

                   

 

               

                         Śniadanie

  1. 1. Kluski lane na mleku (1,3,7)-100-150ml – mąka pszenna typ 500,jajko,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. 3. Filet pieczony z indyka (Nik Pol)- 20 g - filet z indyka 96%,sól,cukier,aromaty,substancja konserwujaca:azotyn sodu
  4. Ser żółty(7) 20 g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. 4. Sałata, ogórek, pomidor, papryka,
  6. Herbata rooibos 100 ml

 

                   II Śniadanie

  1. Mandarynka 1 sztuka

2.Herbatniki holenderskie Półsłodkie SAN- 1 sztuka ( 1) - mąka pszenna, olej palmowy, cukier, substancje spulchniające ( węglany amonu, difosforany, pirosiarczyn sodu), syrop glukozowo- fruktozowy, aromaty,

 

 

                   Obiad

  1. Strogonow ze schabu (1,3)-65-70g-schab b/kości, mąka pszenna typ 500, czosnek, lubczyk, olej rzepakowy, papryka czerwona, marchewka sól .
  2. Kasza pęczak 50 g – jęczmień
  3. Mini marchewka na parze 70 g 
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa buraczkowa ( 7,9) -150-200ml - mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, , buraki czerwone, śmietana 18%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej).,nać pietruszki, koper,sól,, pieprz /* mleczko kokosowe ( miąższ kokosa 75% woda)

 

 

                  

               

         

    

 

 

                   

                   

 

                 

          

            

 

 

 

 

                 

 

            

 

                    

           

               

 

                 

 

 

 

            

 

                 

 

          

 

 

 

                    

 

         

                 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

14.11.2025

         

               

 

                     

                  

                      Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,3,7)-100-150ml – pszenica , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Filet pieczony z indyka (Nik Pol)- 20 g - filet z indyka 96%,sól,cukier,aromaty,substancja konserwujaca:azotyn sodu
  4. Dżem porzeczkowy 10 g – porzeczka pektyna
  5. sałata, ogórki, pomidor, herbata

 

                II Śniadanie

  1. Bułka maślana (1,3,7)-150 g - mąka pszenna typ 500, masło 83% ( śmietana z mleka) , mleko 2%UHT, cukier, drożdże

/ *rogal – mąka pszenna typ 550, woda, drożdże, sól, cukier

  1. Soczek w kartoniku jabłko-brzoskwiniowy 200 ml /* soczek pomarańczowy

 

                 Obiad

  1. Makaron z serem twarogowym i musem truskawkowym(1,7)-120g-Makaron(mąka semolina),twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii),banan, truskawka mrożona,
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa krem z kolorowych warzyw z pestkami słonecznika (9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł) fasolka szparagowa żółta, zielona, papryka czerwona, słonecznik łuskany, ziemniaki, sól, nać pietruszki, koper,ziele ang, mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

               

 

 

 

                    

 

          

 

 

 

 

 

       

                

 

          

               

 

 

     

 

 

 

                     

 

 

 

                 

                    

 

                   

 

 

    

                      

             

 

 

 

 

 

             

 

 

                 

 

 

 

                 

 

               

 

 

     

 

            

 

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-11-07 13:14:31
Ilość wyświetleń: 9821
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej