Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
DEKLARACJA DOSTĘPNOŚCI
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 17.11-21.11.2025

  Menu

poniedziałek

17.11.2025

  

                    

 

                      Śniadanie

  1. Kasza kuskus na mleku (1,7)-100-150ml –pszenica, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty gouda (7)-15g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Pyzdra schabowa(Nik Pol) -15g- schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  5. Sałata, ogórek, pomidor,
  6. herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. . Banan ½ sztuki
  2. wafle ryżowe- 1 sztuka -ryż biały.

 

                 Obiad

  1. Makaron z sosem mięsnym-100g- Szynka wieprzowa,cebula,czosnek,olej rzepakowy,makaron(mąka semolina),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól), zioła prowansalskie , kurkuma.
  2. Gruszka ½ sztuki
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa brokułowa ( 7, 9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, brokuł  mrożony ,nać pietruszki, koper, sól,p ieprz,,ziele ang. liść laurowy, śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)/*,mleczko kokosowe(miąższ kokooswy75%,woda

          

                 

 

 

                

              

                                                      

                  

            

      

 

        

 

                    

 

                       

 

                 

 

 

        

 

              

    

                    

 

               

 

                   

                  

            

                    

 

wtorek

18.11.2025 r.

 

 

 

                  

                      Śniadanie

  1. Kawa inka na mleku (1,7)-100-150ml –jęczmień żyto, cykoria mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Serek wiejski ze szczypiorkiem (7)-15g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka, szczypiorek,
  4. Pyzdra schabowa(Nik Pol) -20 g- schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  5. Sałata,ogórek,szczypior,papryka,, rzodkiewka
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Melon 100 g 
  2. Chrupka kukurydziana-1 sztuka pałka - grys kukurydziany

 

 

                   Obiad

  1. Naleśniki z twarogiem i musem jagodowym(1,3,7)-100-150g –Mąka pszenna typ500,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),olej rzepakowy,sól,cukier,twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii ),jagoda mrożona,banans.
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  3. Krupnik z kaszą jęczmienną(1,9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kasza jęczmienna,nać pietruszki,koper,sól,ziele ang.liść laurowy.

 

           

          

 

 

             

                   

 

             

            

 

                  

 

 

    

 

 

 

 

            

 

 

 

 

                      

 

             

                  

 

                      

 

          

 

 

           

środa

19.11.2025

 

                       

                    

                 

           

 

          

   

             

            

              

            

                                  

            

                       

                         Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml – Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Parówka drobiowa 100%Tarczyński- 50g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. Sałata, papryka, ogórek, pomidor,
  5. keczup- (przecier pomidorowy 62%, cukier, ocet, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, aromat naturalny)
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                   II Śniadanie

1 .Serek homogenizowany z Piątnicy waniliowy - 150g ( 7)- mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat waniliowy, kultury bakterii mlekowych, /* mus owocowy

               

                   Obiad

1.Potrawka z indyka-90g- filet z indyka,cebula,czosnek,olej rzepakowy,papryka czerwona,papryka mielona,pieprz,kurkuma,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

  1. Kasza bulgur 70 g (1) – pszenica
  2. Warzywa na parze 70 g – brokuł, kalafior, marchewka

4.Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód

  1. 5. Zupa grochowa(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,groch łuskany,sól,pieprz,,ziele ang, koper, pietruszka, żeberka, majeranek

 

              

 

                       

 

              

 

              

                  

                     

 

                      

 

                 

                 

 

  

 

                       

 

                                 

               

 

 

                    

 

 

            

 

 

                

             

 

                      

 

               

         

                      

 

                

 

               

czwartek

20.11.2025

 

                  

                   

 

               

             

                 

 

                  

               

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml – kukurydza , ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru 10 g – truskawka, pektyna
  4. Pierś z kurczaka pieczona- wyrób własny – 25 g – filet z piersi kurczaka, sól, pieprz, papryka czerwona słodka, kurkuma, zioła prowansalskie
  5. Sałata, papryka ,szczypior, rzodkiewka, ogórek
  6. herbata rooibos 100 ml

 

                II Śniadanie

  1. Koktajl MANGO – ( 7)- mango mrożone , jogurt naturalny (mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.) miód /* mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

 

                  Obiad

  1. Filet z miruny smażony (1,3,4) -70-75g - filet z miruny, mąka pszenna typ 550,,jajka,sól,olej rzepakowy .
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kapusty kiszonej -40g-kapusta kiszona, ,sól,cebula ,,olej rzepakowy,.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  5. Zupa z soczewicy(1,9)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,soczewica czerwona,passata pomidorowa(pomidory,sól),koncentrat pomidoroowy(pomidory28%),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),nać pietruszki,koper,sól,czosnek,liść laurowy,ziele ang,,

 

         

    

 

 

                   

                   

 

                 

          

            

 

 

 

 

                 

 

            

 

                    

           

               

 

                 

 

 

 

            

 

                 

 

          

 

 

 

                    

 

         

                 

 

            

 

                 

              

 

            

 

 

              

 

           

             

                 

 

                

 

 

 

               

piątek 

21.11.2025

         

               

 

                     

                  

 

                      Śniadanie

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Schab pieczony z Bobrownik(NIK POL) 20 g - mięso wieprzowe,sól,cukier,przyprawa naturalna,substancja konserwujaca;azotyn sodu
  4. Ser żółty(7)-15g ser twarogowy ,odtłuszczone mleko w proszku, regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. sałata, ogórek, pomidor

6.herbata rooibos – 100 ml

 

 

                II Śniadanie

1.Mus owocowy TYMBARK – 120 g – jabłko, brzoskwinia /* pomarańczowy

 

                  Obiad

  1. Kotlecik mielony z pieca -80 g – karkówka b/kości, cebula, jajka sól ,pieprz ,olej rzepakowy, papryka słodka
  2. Ziemniaki-110g
  3. Buraczki czerwone – 80 g 
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa ogórkowa(9) -150-200ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,cebula,czosnek,olej rzepakowy,ogórki kiszone(ogórek,koper,chrzan,sól),nać pietruszki,koper,,pieprz,ziele ang.liść laurowy, , śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

                  

 

               

 

               

 

 

 

                    

 

          

 

 

 

 

 

       

                

 

          

               

 

 

     

 

 

 

                     

 

 

 

                 

                    

 

                   

 

 

    

                      

             

 

 

 

 

 

             

 

 

                 

 

 

 

                 

 

               

 

 

     

 

            

 

          

 

 

 

 

    

                  

 

        

 

                

 

                

.

 

          

                     

 

            

 

 

 

           

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

                    

 

 

v

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-11-17 10:13:04
Ilość wyświetleń: 9948
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej